Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Polenta frietjes met rozemarijn

Frietjes van polentaIets dat ik al vaak heb gegeten, maar nog nooit zelf had gemaakt: polenta frietjes met rozemarijn!

Al een hele tijd had ik in de keukenlade een zakje polenta liggen. Het werd tijd om daar iets mee te doen! Als ik aan polenta denk, dan denk ik meteen aan polenta frietjes, die zijn namelijk ontzettend lekker. Op foodfestivals heb ik dit al vaak gegeten. En weet je dat het helemaal niet moeilijk is om dit zelf te maken?

 

Polenta frietjes met rozemarijn

Daarbij leek me dit een veilige (en slimme!) manier om polenta thuis te introduceren. Wie houdt er nou niet van lekkere frietjes? Beetje mayo er bij en je bent klaar. Tip: in plaats van ‘gewone’ mayo is het ook lekker om truffelmayonaise of citroenmayonaise te gebruiken.

 

Polenta frietjes met truffelmayo, recept, BrendaKookt

Polenta frietjes met rozemarijn

40 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram polenta maismeel
  • 500 ml heet water
  • snuf paprikapoeder
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • klein takje rozemarijn
  • zout

Bereiding

  • Bekleed een grote bak of ovenschaal met huishoudfolie.
  • Rasp de parmezaanse kaas. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak deze fijn. Breng het water in een grote pan aan de kook.
  • Meng in een kom het maismeel met de knoflookpoeder, rozemarijn en zout.
  • Doe het mengsel bij de pan met water en roer dit door zodat het mengsel geen klonten bevat. Laat dit even verwarmen.
  • Voeg olijfolie en Parmezaanse kaas toe en verwarm dit op laag vuur nog even mee. Blijf het mengsel ondertussen doorroeren.
  • Verdeel de polenta in de met huishoudfolie beklede schaal en druk dit met de achterkant van een lepel of spatel aan en strijk het glad. Laat dit mengsel afkoelen en zet het hierna nog een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal het mengsel uit de bak of ovenschaal door het huishoudfolie op te tillen en leg dit op een snijplank.
  • Snijd de polenta in frieten.
  • Verdeel de polenta frieten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de polentafriet in 30 minuten krokant en mooi bruin. (tip: keer de frieten halverwege om)

Tip: de polentafrieten zijn extra lekker met mayonaise of truffelmayonaise.


    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    1 Reactie

    1. L.Dijkstra 16 november 2017 om 19:53

      Ik heb de polenta frieten geprobeerd.
      Maar het werd helemaal vloeibaar in de oven! En hoeveel olijfolie moet erbij ? Ik heb maïsmeel voor polenta gebruikt.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept