Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Mango hummus

Mango hummusLaatst op een feestje bij vrienden ben ik verpest. Ik weet nu namelijk wat de lekkerste hummus ever is. Dat is namelijk die van de Ten Katemarkt. En de allerlekkerste vond ik de mango hummus. Als iets zo lekker is moet je het eigenlijk niet na gaan maken, maar dat deed ik wel. En het resultaat was goed, erg goed.

Sinds kort ben ik gek op hummus. Het is zo gemakkelijk om zelf te maken, en daarbij komt het altijd van pas. Het is lekker als broodbeleg, op een toastje of cracker, of om in te dippen. Ik serveerde het vorige week zelfs bij de barbecue, lekker op een stokbroodje.

 

Mango Hummus

De mango hummus is een lekkere combinatie van zoete mango met romige kikkererwten. En voor een beetje pit voegde ik hete chilisaus toe. Wat mij betreft is dat samen met de kerrie het geheime ingrediënt van deze copy cat.

Al blijft de echte van de markt toch de lekkerste. Maar ik woon nu eenmaal niet om de hoek en dan is het ideaal als je er zelf een versie van kunt maken. Die deel ik dan weer met jullie, zodat je thuis ook lekker aan de slag kunt. Dus waar wacht je nog op?

 

Mango Hummus

Mango hummus

15 minuten

Ingrediënten

 • 500 gram gewelde kikkererwten ik gebruik voorgewelde kikkererwten
 • 1 mango
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 • sap van 1 citroen
 • 1 teentje knoflook
 • 2 theelepels hete chilisaus
 • kerriepoeder
 • zout
 • takje verse peterselie

Bereiding

 • Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel ze even af onder de kraan. Schil de mango en snijd het in blokjes.
 • Houd een beetje van de mango en kikkererwten apart voor de garnering. Doe de kikkererwten, blokjes mango, olijfolie, citroensap, knoflook, chilisaus, kerriepoeder en zout in een keukenmachine, blender of staafmixer. Mix dit tot een grove puree. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de hummus te dik is.
 • Snijd een takje verse peterselie fijn, strooi dit samen met kleine blokjes mango en achtergehouden kikkererwten over de mango hummus.

  In de koelkast blijft de hummus zeker drie dagen goed.

   Tip: hummus kun je langer bewaren als je het onder een laagje olijfolie zet. 


    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    15 Reacties

    1. José 7 juni 2017 om 17:15

     Deze komt om m’n to-make lijstje, ziet er heerlijk uit! Welk merk (of soort) chilisaus heb je gebruikt?

     1. Brenda Kookt 8 juni 2017 om 10:18

      Ik heb het even nagekeken, ik gebruikt de hete chilisaus van Go-Tan.

     1. Brenda Kookt 8 juni 2017 om 10:14

      Ja het is echt een aanrader hoor Demi, zeker maken! Ik heb het recept inmiddels al drie keer gemaakt. Het is ook zo lekker simpel.

    2. Sanne 8 juni 2017 om 18:40

     Tof! Is het recept ook te maken met ‘kant en klare’ kikkererwten?

     1. Brenda Kookt 9 juni 2017 om 06:57

      Ik heb het recept gemaakt met voorgewende kikkererwten uit blik.

    3. ingrid 9 juni 2017 om 04:02

     ik wacht tot mijn dieet gestopt is, maar het lijkt me heerlijk.
     kook je die kikkererwten verder niet ?

    4. Hanneke 25 juni 2017 om 10:53

     Mango hummus…dat ik daar zelf nog niet op was gekomen! Ik heb hem net gemaakt. Ik had alleen geen chilisaus dus heb ik wat uit de chilipepermolen er in gedaan en het is echt heerlijk!! Bedankt voor dit overheerlijke recept!!

    5. Mariella 24 november 2017 om 14:37

     Hi Brenda, ik gebruikte erwten uit blik want ik wilde het meteen maken, maar had ik ze ook nog moeten koken? Want ik vind ze een beetje rul aanvoelen in mn mond.
     Mijn chilli is niet zo pittig dus ik doe er nog wat chilli poeder doorheen en ik had een b lik van 400 gram bij mij was de hummus niet aan de dikke kant eigenlijk een beetje niet stevig staat nu in de koelkast.

    6. Mar iella 24 november 2017 om 15:49

     Hi Brenda,heb even gekeken bij een andere site voor de mango humus en daar staat alles hetzelfde als bij jou alleen gaan daar ook 2 eetlepels tahin pasta doorheen dat ga ik morgen meteen er doorheen husselen dat is ook wat ik mis in het recept

     1. Brenda Kookt 24 november 2017 om 21:04

      Erwten uit blik of pot hoef je inderdaad niet voor te koken of weken. Tahin pasta heb ik niet gebruikt, maar als je dat lekker vindt kun je het zeker toevoegen.

    7. Rita 23 december 2017 om 14:51

     Wow Brenda wat een heerlijk recept! Ik ben een echte hummus liefhebber maar was een beetje sceptisch over de combinatie kikkererwten met mango. Ik ben helemaal overstag en dit gaat zeker een blijvertje worden in onze keuken.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept