Laatst op een feestje bij vrienden ben ik verpest. Ik weet nu namelijk wat de lekkerste hummus ever is. Dat is namelijk die van de Ten Katemarkt. En de allerlekkerste vond ik de mango hummus. Als iets zo lekker is moet je het eigenlijk niet na gaan maken, maar dat deed ik wel. En het resultaat was goed, erg goed.
Sinds kort ben ik gek op hummus. Het is zo gemakkelijk om zelf te maken, en daarbij komt het altijd van pas. Het is lekker als broodbeleg, op een toastje of cracker, of om in te dippen. Ik serveerde het vorige week zelfs bij de barbecue, lekker op een stokbroodje.
Mango Hummus
De mango hummus is een lekkere combinatie van zoete mango met romige kikkererwten. En voor een beetje pit voegde ik hete chilisaus toe. Wat mij betreft is dat samen met de kerrie het geheime ingrediënt van deze copy cat.
Al blijft de echte van de markt toch de lekkerste. Maar ik woon nu eenmaal niet om de hoek en dan is het ideaal als je er zelf een versie van kunt maken. Die deel ik dan weer met jullie, zodat je thuis ook lekker aan de slag kunt. Dus waar wacht je nog op?
Mango hummus
Ingrediënten
- 500 gram gewelde kikkererwten ik gebruik voorgewelde kikkererwten
- 1 mango
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels hete chilisaus
- kerriepoeder
- zout
- takje verse peterselie
Bereiding
- Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel ze even af onder de kraan. Schil de mango en snijd het in blokjes.
- Houd een beetje van de mango en kikkererwten apart voor de garnering. Doe de kikkererwten, blokjes mango, olijfolie, citroensap, knoflook, chilisaus, kerriepoeder en zout in een keukenmachine, blender of staafmixer. Mix dit tot een grove puree. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de hummus te dik is.
- Snijd een takje verse peterselie fijn, strooi dit samen met kleine blokjes mango en achtergehouden kikkererwten over de mango hummus.
In de koelkast blijft de hummus zeker drie dagen goed.
Tip: hummus kun je langer bewaren als je het onder een laagje olijfolie zet.
