Carpaccio spiesje met truffelmayonaise

Carpaccio spiesje rolletjes met truffelmayonaiseEen lekker hapje dat het goed doet op een mooie zomerdag tijdens een picknick of dagje weg, maar ook op een feestje. Dat is dit carpaccio spiesje met truffelmayonaise.

Als we een dagje gaan varen of bijvoorbeeld naar het strand gaan vind ik het altijd leuk om voor iedereen wat lekkers mee te nemen. De spiesjes met aardbei en soesjes of pannenkoekjes (deze en deze) zijn favoriet. Maar laatst nam ik deze spiesjes van carpacciowraps mee. En dat was ook een succes!

 

Carpaccio spiesje

De wraps beleg ik royaal met ‘carpacciovlees’ oftewel dungesneden ossenhaas. Hierover verdeel ik een lik truffelmayonaise (tegenwoordig gewoon bij de supermarkt te koop) met daarover een paar blaadjes rucola, snippers oude kaas, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en pijnbompitjes. That’s it. Simpel, maar super lekker.

Leuke tip voor als je gaat picknicken of bijvoorbeeld een high tea organiseert. En de losse wraprondjes kun je ook op een feestje serveren als hapje. Multifunctioneel zijn ze dus, deze carpaccio spiesjes!

 

Carpaccio wrap spiesje met truffelmayonaise

Carpaccio spiesje met truffelmayonaise

Ingrediënten

 • 2 grote wraps
 • 1 eetlepel truffelmayonaise
 • 250 gram ossenhaas heel dun gesneden
 • 2 handjes rucola
 • 4 plakjes oude kaas
 • 1 eetlepel zongedroogde tomaten
 • 1 theelepel kappertjes
 • 2 eetlepels pijnboompitjes

  Extra benodigd: 4 grote sateprikkers

   Bereiding

   • Beleg de wraps in het midden van links naar rechts met de plakjes ossenhaas. Besmeer dit met truffelmayonaise en verdeel hier de rucola over.
   • Bestrooi met snippers oude kaas, zongedroogde tomaten, kappertjes en pjinboompitjes.
   • Rol de wraps op en snijd dit in plakjes. 
   • Rijg de carpacciorolletjes aan de sateprikkers.
   Pin dit recept
   Afdrukken

   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   2 comments

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk