Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Courgetterolletjes met geitenkaas

courgetterolletjes met basilicum en geitenkaasAls je een feestje geeft wil je wel eens iets anders op tafel zetten dan een blokje kaas of plakje worst. Schotel je gasten eens deze lekkere courgetterolletjes voor!

Courgetterolletjes met geitenkaas

Ik ben gek op gegrilde courgette, en het fijne is dat je er ook veel mee kunt doen. Zo kun je het zowel warm als koud eten en is het ook geschikt om te verwerken in een hapje. Deze keer ging ik voor een combinatie van geitenkaas met zongedroogde tomaat, basilicum en citroen. Vooral de citroen geeft het hapje een extra (verrassende) dimensie. Houdt je niet van geitenkaas? Vervang dit dan door een andere zachte witte kaas zoals mozzarella of een reepje feta.

Deze courgetterolletjes kun je serveren als hapje, maar bijvoorbeeld ook als onderdeel van een high tea of tapas-diner.

Pincho courgetterolletjes met geitenkaas

Courgetterolletjes met geitenkaas

20 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 10 stukjes zongedroogde tomaat
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • rasp van een halve citroen
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper

    Extra benodigd: leuke prikkertjes, grillpan

      Bereiding

      • Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Rasp de schil van de citroen. Snijd de helft van de basilicum fijn.
      • Verwarm een grillpan op het vuur.
      • Bestrijk de linten courgette met olijfolie, bestrooi met zout en peper en grill deze aan beide kanten in de pan aan.
      • Beleg de uiteinden van de gegrilde linten courgette met geitenkaas. Bestrooi dit met de helft van de basilicum en een klein beetje citroenrasp. Rol de geitenkaas in de courgette. Leg op het rolletje blaadje basilicum en een stukje zongedroogde tomaat en prik dit met een prikkertje vast.

        Het hapje kan zowel lauw-warm als koud gegeten worden.


          Deel dit bericht:

          Share on facebook
          Share on twitter
          Share on whatsapp
          Share on email
          Reacties

          2 Reacties

          1. Tanja 17 juni 2017 om 05:38

            Heerlijk hapje lijkt me dit!! Maar omdat ik niet zo handig ben als jij krijg ik wel een lange bereidingstijd helaas.

          2. Marije 19 juni 2017 om 23:46

            Gemaakt voor een vrijgezellen feestje van een vriendin bij de
            High tea.
            Was erg lekker en geslaagd !

          Laat een reactie achter

          Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

          Beoordeel recept