Courgetterolletjes met geitenkaas

courgetterolletjes met basilicum en geitenkaasAls je een feestje geeft wil je wel eens iets anders op tafel zetten dan een blokje kaas of plakje worst. Schotel je gasten eens deze lekkere courgetterolletjes voor!

Courgetterolletjes met geitenkaas

Ik ben gek op gegrilde courgette, en het fijne is dat je er ook veel mee kunt doen. Zo kun je het zowel warm als koud eten en is het ook geschikt om te verwerken in een hapje. Deze keer ging ik voor een combinatie van geitenkaas met zongedroogde tomaat, basilicum en citroen. Vooral de citroen geeft het hapje een extra (verrassende) dimensie. Houdt je niet van geitenkaas? Vervang dit dan door een andere zachte witte kaas zoals mozzarella of een reepje feta.

Deze courgetterolletjes kun je serveren als hapje, maar bijvoorbeeld ook als onderdeel van een high tea of tapas-diner.

Pincho courgetterolletjes met geitenkaas

Courgetterolletjes met geitenkaas

20 minuten

Ingrediënten

 • 1 courgette
 • 120 gram zachte geitenkaas
 • 10 stukjes zongedroogde tomaat
 • 20 blaadjes verse basilicum
 • rasp van een halve citroen
 • extra vergine olijfolie
 • zout en peper

  Extra benodigd: leuke prikkertjes, grillpan

   Bereiding

   • Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Rasp de schil van de citroen. Snijd de helft van de basilicum fijn.
   • Verwarm een grillpan op het vuur.
   • Bestrijk de linten courgette met olijfolie, bestrooi met zout en peper en grill deze aan beide kanten in de pan aan.
   • Beleg de uiteinden van de gegrilde linten courgette met geitenkaas. Bestrooi dit met de helft van de basilicum en een klein beetje citroenrasp. Rol de geitenkaas in de courgette. Leg op het rolletje blaadje basilicum en een stukje zongedroogde tomaat en prik dit met een prikkertje vast.

    Het hapje kan zowel lauw-warm als koud gegeten worden.

     Pin dit recept
     Afdrukken

     Brenda Hoff
     Brenda Hoff
     Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
     2 comments

     Geef een reactie

     Misschien vind je dit ook leuk