Anti pasti spiesjes

In de zomer ben ik gek op spiesjes, het is gemakkelijk om mee te nemen (bijvoorbeeld naar BBQ of picknick) en het is leuk en handig om van een stokje te eten. Je hebt geen bestek nodig. Daarom gooi ik er vandaag nog eentje in, de anti pasti spiesjes.

Anti pasti spiesje

Recepten zoals deze anti pasti spiesjes zijn eigenlijk geen echte recepten, er wordt namelijk weinig gekookt en het is mega simpel. Toch vind ik het super leuk om dit soort inspiratieartikelen te plaatsen. Het is een leuke tip om iets op een andere manier te serveren.

Zo heb ik deze spiesjes deze zomer al naar meerdere feestjes meegenomen, en ook bij mijn eigen housewarming stonden deze op tafel (in de mini-variant). De spiesjes zijn gemakkelijk om te maken, goed voor te bereiden en je kunt er ook je eigen creativiteit in kwijt. Gebruik de ingrediënten die jij lekker vindt. Houd je niet van olijven? Dan laat je ze er lekker uit.

De spiesjes zijn lekker om te snoepen bij de borrel of feestje of serveer ze bij een tapas-diner, barbecue of lunch.

Spiesje borrel anti pasti

Anti pasti spiesjes

Anti pasti spiesjes

15 minuten

Ingrediënten

 • 16 bolletjes mini mozzarella
 • 2 gegrilde paprika's of 8 stukjes uit een pot
 • 16 olijven variatie zwarte en groene olijven
 • 16 cherry tomaatjes
 • 16 plakjes Spaanse of Italiaanse ham zoals prosciutto, parmaham, serranoham, chorizo

Extra benodigd: 8 lange satéprikkers

  Bereiding

  • Snijd de gegrilde paprika in 16 stukjes en leg de overige ingrediënten klaar zodat je ze direct aan de stokjes kunt rijgen.
  • Rijg een olijfje op een satéprikker, volg dit door een stukje gegrilde paprika, mozzarella, Spaanse ham, een tomaatje, nog een olijf, Spaanse ham en nog een bolletje mozzarella. Sluit af met een cherrytomaatje.

  Tips:

   • Begin en sluit af met een tomaatje, olijf of ander ingrediënten dat goed op de prikker blijft zitten.

    • Varieer met verschillende ingrediënten en kleuren, en gebruik bijvoorbeeld verschillende kleuren gegrilde paprika. 

     • Dek de spiesjes nadat je ze hebt gemaakt af met folie, of bewaar ze in een afgesloten bak. Zo kun je ze nog even in de koelkast bewaren.

      Pin dit recept
      Afdrukken

      (Visited 3 times, 1 visits today)

      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      1 comment

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk