Ga naar de inhoud

3x een hapje op een stokbroodje – pincho

In de zomer is het toch heerlijk om op het terras te borrelen met vrienden of familie? Of misschien zit je wel niet op je eigen terras, maar op de camping of ander vakantieadres. Dan mag een lekker hapje bij de borrel zeker niet ontbreken. Ik deel drie lekkere hapjes op een stokbroodje, drie keer
Delen op

3x een hapje op een stokbroodje – pincho

In de zomer is het toch heerlijk om op het terras te borrelen met vrienden of familie? Of misschien zit je wel niet op je eigen terras, maar op de camping of ander vakantieadres. Dan mag een lekker hapje bij de borrel zeker niet ontbreken. Ik deel drie lekkere hapjes op een stokbroodje, drie keer een Spaanse pincho.

3x pincho

Pincho’s zijn traditionele Spaanse hapjes uit het noorden van het land. Het zijn een soort luxe tapas, maar dan bedoeld als kleine lichte maaltijd of als hapje bij de borrel. Vaak is het een broodje of een rolletje, een prikkertje mag hierbij niet ontbreken. In een Spaanse bar staan de verschillende pincho’s uitgestald op de bar, deze mag je zelf pakken. Bij het afrekenen worden het aantal stokjes geteld.

Leuk weetje: als er in een pincho-bar veel servetjes op de grond liggen is dit een goed teken, dat betekend dat de pincho’s erg in trek zijn. Deze zaken moet je dus niet voorbij lopen, maar juist binnen stappen om lekkere pincho’s te eten.

3x pincho recepten

Ik deel drie lekkere pincho-hapjes die gemakkelijk zijn om te maken. Eentje met serranoham en brie, zalm en ei en tot slot een hapje met salami en gamba. Welke van deze hapjes kies jij? Of maak je ze lekker allemaal?

Heb je trek gekregen in meer hapjes? Op deze pagina vind je alle hapjes-recepten van de website bij elkaar.

Pincho brie en serranoham

Pincho met serranoham en brie

Ingrediënten voor 8 pincho’s

  • 8 stukjes stokbrood, schuin afgesneden zodat ze wat groter zijn
  • 4 plakjes serranoham
  • 8 plakjes brie
  • 1 rode paprika  (of neem gegrilde paprika uit een pot)
  • olijfolie

Extra benodigd: 8 kleine prikkers

Bereiding

Snijd de paprika in vieren en leg deze met de schil omhoog op een met bakpapier beklede bakplaat. Grill de paprika in een oven op 220 ºC, 30 minuten tot de bovenkant van de paprika’s (het velletje) zwart blakert.

Plaats de stukken gegrilde paprika in een plasticzak en knoop deze dicht. Laat de zak zo 20 minuten liggen. Haal de stukken paprika er hierna uit en haal het vruchtvlees voorzichtig van het velletje. Snijd dit zodat er 8 stukjes gegrilde paprika ontstaan. (Tip: je kunt de paprika’s ook een dag van te voren grillen, bewaar het in de koelkast)

Bestrijk het stokbrood met olie en rooster die 5 minuten in de oven op 200 ºC.

Beleg de stukken stokbrood met een half plakje serranoham en een stukje brie. Verwarm dit nog 5 minuutjes in de oven.

Haal de belegde broodjes hierna uit de oven en beleg met een stukje gegrilde paprika, en steek er een feestelijk prikkertje in.

Pincho zalm en ei

Pincho met gerookte zalm en ei

Ingrediënten voor 8 pincho’s

  • 8 stukjes stokbrood, schuin afgesneden zodat ze wat groter zijn
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 2 gekookte eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 8 stukjes zongedroogde tomaat
  • plukje tuinkers
  • olijfolie

Extra benodigd: 8 kleine prikkers

Bereiding

Bestrijk de stukjes stokbrood met olie en rooster dit 10 minuten in de oven op 200 ºC.

Kook de eieren hard in ruim water, laat ze hierna even afkoelen. Schil de eieren en snijd het in plakjes.

Beleg de stukken stokbrood met een half plakje gerookte zalm, leg hier een plakje gekookt ei op. Spuit hier een klein dotje mayonaise op en beleg met een stukje zongedroogde tomaat. Maak de pincho af met een beetje tuinkers en een prikker.

Pincho chorizo en gamba

Pincho hapje van chorizo met gamba 

Ingrediënten voor 8 pincho’s

  • 8 stukjes stokbrood, schuin afgesneden zodat ze wat groter zijn
  • 16 kleine plakjes chorizo
  • 1 gele paprika
  • 8 gamba’s
  • teentje knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie

Extra benodigd: 8 kleine prikkers

Bereiding

Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten, leg de stukken paprika met de schil omhoog op een met bakpapier beklede bakplaat. Grill de paprika in een oven op 220 ºC, 30 minuten tot de bovenkant van de paprika’s (het velletje) zwart blakert.

Plaats de stukken gegrilde paprika in een plasticzak en knoop deze dicht. Laat de zak zo 20 minuten liggen. Haal de stukken paprika er hierna uit en haal het vruchtvlees voorzichtig van het velletje. Snijd dit zodat er 8 stukjes gegrilde paprika ontstaan. (Tip: je kunt de paprika’s ook een dag van te voren grillen, bewaar het in de koelkast)

Bestrijk de stukjes stokbrood met olie en rooster dit 10 minuten in de oven op 200 ºC.

Pers de knoflook en bak dit samen met de gamba’s in olijfolie aan. Breng extra op smaak met zout en peper.

Beleg de stukken stokbrood met de plakjes chorizo. Leg hier een stukje geroosterde paprika op en vervolgens een gamba. Prik hier een prikker in zodat het hapje bij elkaar blijft.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

2 reacties

Thecla

Dag Brenda, Hoe lang van tevoren kun je dee hapjes maken?

Laat een bericht achter

Lavrenteva

Er ziet heerlijk uit!!! Ik moet het een keertje uitproberen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op