Stoofschotel kip en chorizo

Het is volop herfst en daarom vond ik het tijd worden om een lekkere stoofschotel met jullie te delen. Ik ga voor dit lekkere gerecht met kip en chorizo. Volgens mij is dit (pas) de eerste schotel van dit seizoen die ik deel, ik kan je alvast verklappen: er komen er nog meer aan!

Op het gebied van eten ben ik meer van de wintermaanden dan van de zomer. Barbecue en salades zijn lekker, maar ik word pas écht warm (letterlijk en figuurlijk) van soepen, stamppot en stoofschotels. Ik vind het heerlijk!

Het fijne aan stoofschotel is dat je ze heel goed van te voren kunt maken. Want hoe langer je ze laat pruttelen hoe meer smaak het krijgt. Het wordt dus veel lekkerder.

Stoofschotel chorizo met kip

Stoofschotel chorizo en kip

Deze stoofschotel met kip en chorizo hoeft niet zo lang te pruttelen, het is een snelle stoofschotel. Kip is nu eenmaal veel sneller gaar dan een runderlapje. En ook dat is wel eens handig, als je bijvoorbeeld niet zoveel tijd hebt. Of bent vergeten dat je nog iets moest maken voor als er vrienden komen eten.

De chorizo geeft de schotel veel smaak, samen met de kruiden (komijn, kaneel, oregano en paprikapoeder). Ook groenten en blokjes aardappel zijn aanwezig wat de schotel rijk gevuld maakt.

Stoofschotel kip met chorizo – recept

Stoofschotel kip en chorizo

30 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 125 gram chorizo worst
 • 2 uien in halve ringen
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 3 kipfilets in blokjes
 • 1 theelepel gemalen komijn
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
 • 70 gram tomatenpuree
 • 500 ml kippenbouillon
 • 1 laurierblaadje
 • 2 takjes tijm
 • 500 gram aardappels vastkokend, geschild en in blokjes
 • 1 rode paprika in blokjes
 • 1 courgette in blokjes
 • zout en peper

Bereiding

 • Ontvel de chorizo en snijd deze in stukjes. Bak dit in een pan op laag vuur kort aan. Doe de ui en knoflook erbij en fruit dit even mee. Voeg de kip toe en bak dit ook kort aan. Voeg hierna de gedroogde kruiden toe en bak deze mee.
 • Doe de tomatenpuree erbij en laat dit ook even kort mee bakken. Doe de bouillon, laurier en tijm er bij en breng dit aan de kook. Voeg de aardappels, paprika en courgette toe als het mengsel kookt en verwarm dit 30 minuten mee. Laat het op zacht vuur pruttelen.
Pin dit recept
Afdrukken

Stoofschotel met kip en chorizo

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
 1. Brenda ,zou het ook lekker zijn met gerookte paprikapoeder in plaats van pikante paprikapoeder??.Ik vind er niet zoveel smaak aanzitten aan pikante paprikapoeder,behalve dat het pittig is dan. En met kippendijen in plaats van kipfilè?

  Met vriendelijke groet.
  Karin.

 2. Hoi Brenda, dat ziet er lekker uit! Vraagje: ‘hoor’ je er nog iets bij te eten of is het een volledige maaltijd door de aardappel? Een eenpansgerecht dus.
  Groetjes, Jamila

 3. Wij hebben hem vandaag gegeten (alleen heb ik wel gewoon rundvlees gebruikt) en hij viel erg in de smaak! Dank je wel voor dit lekkere recept

 4. heb de stoofschotel met kip en chorizo gemaakt een aanrader heerlijk en makkelijk te bereiden

  bedankt Brenda voor dit lekkere recept

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk