Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Knolselderijsalade met prosciutto – 5 ingrediënten – Jamie Oliver

Vandaag deel ik een hele snelle salade van Jamie Oliver uit zijn nieuwe kookboek 5 ingrediënten. Namelijk knolselderijsalade met prosciutto. Én ik vertel je meer over mijn lunch met Jamie (zoo tof! Met de enige echte! ) en de proeverij van gerechten uit zijn kookboek!

Vorige week was ik uitgenodigd bij de presentatie van het nieuwe kookboek 5 ingrediënten in Jamie’s nieuwe restaurant in Den Haag, Jamie’s Italian. En het aller tofste: Mister Jamie Oliver was zelf ook aanwezig!

Bij ieder tafeltje schoof Jamie een kwartier aan om met ons te kletsen. Er was gelegenheid om vragen te stellen, maar Jamie praat zo lekker door dat we niet aan veel vragen toe zijn gekomen ;) Hij vertelde over zijn restaurants in Nederland (binnenkort opent een Jamie’s Diner in Rotterdam!) en natuurlijk ook over zijn nieuwe kookboek.

Jamie vertelde dat het zijn ‘simpelste kookboek’ is, maar ook degene waar de meeste tijd in is gaan zitten voor de ontwikkeling voor de recepten. Wist je bijvoorbeeld dat zijn gerechten 4x in de testkeuken worden gekookt en daarna nog een keer door mensen thuis? Hierdoor zijn de gerechten in dit boek helemaal on point.

Tijdens de lancering proefden we naast de knolselderijsalade als voorgerecht ook de (rijk gevulde) tomatensoep en krokante pijlinktvis met avocadopuree. Deze laatste is super lekker op smaak gebracht met limoen.

Bij het hoofdgerecht genoten we van aubergine penne arrabbiata, pasta met garnalen, pesto en rosé en de weergaloze ribeye (met hele lekkere boontjes). Er staan zoetigheid in het boek, hiermee werd de proeverij afgesloten: ananas carpaccio, frambozen met honing en filodeeg en chocolademousse met kersen.

Stuk voor stuk heerlijke gerechten met maar 5 ingrediënten, die qua smaak niet onderdoen voor een gerecht met meerdere ingrediënten. Ik vroeg Jamie wat zijn favoriete recept uit boek is, maar daaruit kon hij niet kiezen. Het is alsof je een van je kinderen moet kiezen vertelde hij.

Met dit kookboek laat Jamie zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag lekker en gezond kunt eten. Het boek is simpel en helder opgemaakt. Zo is ieder gerecht met dezelfde achtergrond gefotografeerd en worden de 5 ingrediënten naast het recept op foto weergegeven. Leuk extraatje: bij ieder recept staan ook de voedingswaarden vermeld.

5 ingrediënten | Jamie Oliver | Kosmos Uitgevers| verkrijgbaar voor € 29,99
Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen via bol.com

De knolselderijsalade met prosciutto heeft me verrast. Ik vind het een super leuke (en lekkere) manier om knolselderij te verwerken. De combinatie van rauwe knolselderij met een romige dressing, dragon en prosciutto is heel fijn. De salade is ideaal als lunch, voorgerecht of bijgerecht.

Recept – Knolselderijsalade met prosciutto

Knolselderijsalade met prosciutto

10 minuten
2 personen

Ingrediënten

 • 200 gram knolselderij
 • 2 theelepels grove mosterd
 • 2 eetlepels volle Griekse yoghurt
 • halve bos verse dragon 15 gram
 • 4 plakjes prosciutto

Bereiding

 • Schil de selderijknol en snijd hem met een scherp mes, het juliennemes van een mandoline (met beschermkapje) of op een bolrasp in dunne luciferreepjes.
 • Maak de sliertjes in een grote kom aan met mosterd, yoghurt en 1 eetlepel extra vergine olijfolie en een eetlepel rodewijnazijn. Schep alles goed om. Pluk de dragonblaadjes, strooi ze erover, meng alles goed, proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
 • Verdeel de salade over twee borden en leg de plakjes prosciutto er losjes omheen. Sprenkel er 1 theelepel extra vergine olijfolie over en strooi er uit de hoogte een snufje zwarte peper op.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Petra 17 november 2017 om 11:44

  Jamie is zoho leuk. Ik heb hem een keer tijdens een reisje in Engeland ontmoet. Die man heeft passie voor zijn werk.
  Is dit gerecht een leuk voorafje voor de feestdagen?

  1. Brenda Kookt 18 november 2017 om 09:38

   Wat tof dat je Jamie ook hebt ontmoet. Inderdaad, wat een passie he? Het is een heel leuk gerechtje als voorgerecht bij de feestdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept