Kapsalon met zoete aardappel (+VEGAN optie)

Tijd voor een perfect zondag maaltje. Kapsalon met zoete aardappel en kipshoarma it is!

Op de vlog die ik gister publiceerde heb ik super leuke reacties ontvangen. Zo tof om te lezen dat jullie het leuk vonden om op deze manier een keer met mij mee te kijken. (klik hier om de vlog van de plantaardige challenge terug te kijken). Zoals je in de video zag was deze kapsalon het gerecht dat ik op de laatste dag van de challenge at.

Kapsalon met zoete aardappel

Deze versie van de kapsalon is geïnspireerd op mijn bezoek aan de Vegan Junkfood Bar in Amsterdam. In plaats van frietjes van de gewone gele aardappel wordt zoete aardappel gebruikt. En de toppings van verschillende groenten samen met de kipshoarma maakt het extra lekker. Voor mij was dit echt een feestmaal na 14 dagen mogelijk plantaardig eten.

Vegan optie

Ik kon het niet laten om kipshoarma of knoflooksaus toe te voegen aan de kapsalon, ik had er zoveel zin in. En het leek me het perfecte gerecht om mijn vegan challenge af te sluiten. Wil je liever een vegan versie van de kapsalon eten? Vervang de kipshoarma door plantaardige shoarmareepjes en de knoflooksaus door romige avocado.

Kapsalon zoete aardappel met kopshoarma recept

 

Kapsalon met zoete aardappel

30 minuten
2 personen

Ingrediënten

 • 2 grote zoete aardappelen
 • 1 grote rode ui
 • 125 gram champignons
 • 1 rode paprika
 • 300 gram kipshoarma
 • knoflooksaus - naar smaak
 • groene peper
 • lente ui
 • zout en peper
 • 1/3 theelepel paprikapoeder

Bereiding

 • Was de zoete aardappelen en snijd ze in frieten. Breng de zoete aardappelen op smaak met zout, peper en paprikapoeder en verdeel hier een klein beetje olijfolie over. Rooster de zoete aardappelen in de oven (25 minuten op 200 C) of in de airfryer (15 minuten op 200 C).
 • Snijd de ui in ringen en bak dit in een koekenpan met olie aan. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes en bak dit met de ui mee. Breng op smaak met zout en peper.
 • Bak de kipshoarma in een andere koekenpan rondom aan en gaar.
 • Snijd de peper en lente ui in ringen.
 • Verdeel de zoete aardappelen over de borden en leg het ui-mengsel hierop. Doe daarna de kipshoarma er bij en maak af met knoflooksaus, ringen lente ui en groene peper.
Pin dit recept
Afdrukken
kapsalon zoete aardappel recept


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Vandaag gemaakt zoals in het recept. Heb er alleen nog wat geraspte kaas over gestrooid en dan weer even laten smelten in de oven. Was heerlijk! Bedankt Brenda!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk