Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Broccoli couscous met zalm en spinazie

Laat ik deze week aftrappen met een lekker licht en gezond recept, namelijk broccoli couscous met zalm en spinazie.

Gerechten zoals bloemkoolnasi en courgetti zijn hot. Dit zijn gerechten waarbij de rijst of pasta wordt vervangen door groente dat qua substantie lijkt op dat wat wordt weggelaten. Met bloemkoolnasi heb ik vaker gekookt. Een variant hierop, broccoli couscous had ik nog niet eerder gegeten. Het leek me leuk om hier eens mee aan de slag te gaan en te kijken of het iets voor mij is.

Broccoli couscous met zalm en spinazie

Door de stronk van de broccoli te vermalen ontstaat een soort couscous, kleine stukjes broccoli. Ik moet zeggen dat ik broccoli qua smaak minder neutraal vind dan de bloemkoolnasi. Wat mij betreft moet je de broccoli wel goed op smaak brengen. In dit geval heb ik gekozen voor citroen en basilicum, omdat ik dit goed vind passen bij de zalm en spinazie die ik ook in dit gerecht heb gebruikt.

Het resultaat is een lekker licht gerecht met veel groenten. Ik denk niet dat we dit vaak zullen eten, ik miste toch mijn rijst of pasta bij dit gerechtje. Toch vond ik het leuk om dit met jullie te delen.

En ik ben benieuwd hoe jullie hier in staan. Vinden jullie het leuk om dit soort experimentele recepten te proberen? Of ga je toch voor de versie met pasta of rijst?

broccolicouscous met zalm en spinazie

Broccoli couscous met zalm en spinazie

25 minuten
2 personen

Ingrediënten

 • 2 verse zalmfilets
 • 1 stronk broccoli
 • 2 takjes basilicum fijngesneden
 • rasp + sap van 1 citroen
 • 100 gram verse spinazie
 • 2 eetlepels olijfolie
 • zout en peper

Bereiding

 • Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper. Bak dit in een koekenpan met olie aan beide kanten aan.
 • Vermaal de broccolistronk kort in een keukenmachine, zodat fijne korrels ontstaan. Bak de broccolicouscous kort in een wok of koekenpan met een beetje olijfolie aan.
 • Meng de broccoli met de basilicum, citroensap en rasp en een eetlepel olijfolie. Roer de spinazie er ook door.
 • Serveer de zalm met de broccolicouscous en spinazie.

broccolicouscous met zalm recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

 1. Rene 28 februari 2018 om 17:45

  Was heel erg lekker! Miste niet pasta ofzo maar wat ik wel miste waren pijnboompitten. Ga ik de volgende keer doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept