Ga naar de inhoud

Courgette pasta met kip en pesto

Een makkelijke maaltijd die ook nog eens lekker gezond is, dit gerecht zit namelijk boordevol groente. Courgette pasta wordt ook wel courgetti genoemd. Als je courgette in slierten snijdt kan het door voor een soort van spaghetti. Deze keer bereidde ik de courgette pasta met kip en pesto. Een smakelijke...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Courgette pasta met kip en pesto

Courgette pasta met kip en pestoEen makkelijke maaltijd die ook nog eens lekker gezond is, dit gerecht zit namelijk boordevol groente. Courgette pasta wordt ook wel courgetti genoemd. Als je courgette in slierten snijdt kan het door voor een soort van spaghetti. Deze keer bereidde ik de courgette pasta met kip en pesto. Een smakelijke makkelijke maaltijd, zonder koolhydraten.

Ongemerkt heb ik de afgelopen weken een aantal gerechten zonder koolhydraten gekookt. Ik heb er niet bewust op gelet, maar wilde wel wat lichtere maaltijden eten (en delen op het blog ;)). In dit geval heb ik courgette slierten bereid als pasta. Hierdoor eet je lekker veel groenten, en dus geen koolhydraten. Je hoeft niet bang te zijn dat je in dit geval te weinig eet, mijn portie was in dit geval zo groot dat ik het niet eens op kreeg.

Als extra groenten heb ik spinazie en pompoen toegevoegd. Samen met de kip, pijnboompitjes en pesto is het een heerlijke maaltijd die goed op smaak is. En het is een maaltijd waarbij ik de koolhydraten echt niet mis. En eet je liever wel gewoon pasta? Vervang de courgette slierten dan door spaghetti, of vul het recept aan met extra spaghetti.

Courgette paste met pesto en kip

Courgette pasta met kip en pesto

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze courgette pasta met kip en pesto

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de pompoen in blokjes en kook deze 10 minuten voor in ruim water. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een koekenpan of wok aan. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
2
Stap 2
Snijd de champignons in plakjes en bak deze met de kip mee. Snijd of schaaf de courgette in slierten. Dit gaat bijvoorbeeld heel goed met een mandoline, maar er zijn ook spiraalsnijders voor verkrijgbaar.
3
Stap 3
Doe de spinazie bij de kip en bak dit even mee. Doe de courgette slierten en gekookte pompoenblokjes er ook bij en bak deze ook mee. Voeg tot slot de pesto toe en roer dit door het gerecht, breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Verdeel de courgette pasta over de borden en garneer met pijnboompitjes.
Bekijk ook andere recepten
Ravioli pannetje met tomatensaus
Kip met speculaaskruiden en rijst
Parelcouscous met pompoen en rode biet
Ratatouillestoof met kikkererwten, buratta en brood

5 reacties

Rianne van Lohuizen

Voor hoeveel personen is dit gerecht ongeveer?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Rianne, ik zie dat dat bij dit recept inderdaad is weggevallen. Het is voor 2 personen, staat nu weer juist vermeld.

Linda

Gisteravond gemaakt. Smaakte prima. Omdat ik het een klein beetje aan de flauwe kant vond heb ik er een handje geraspte 30+ kaas overheen gestrooid. Vond ik een lekkere toevoeging!

Laat een bericht achter

Tahnee

Yes! Dit ga ik morgen maken. Nu al heel veel zin in. Vandaag speciaal een snijder gehaald bij de kokswinkel om de courgetti te maken. Can't wait! Zag toevallig dat je op de foto's champignons hebt toegevoegd, maar deze staan niet op je lijstje. :)

Laat een bericht achter

Restaurant Catalogus nl

Wat een plaatjes Brenda! Ik moet nog boodschappen doen voor vanavond en dit ziet er zo lekker uit, ik moet het proberen! :) x Lisette - Restaurantcatalogus.nl

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op