Rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes

We kijken al uit naar het voorjaar, maar we zitten nog middenin de winter. Daarom vond ik dit hét moment om deze lekere rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes met jullie te delen. Gerechten als deze zijn nou eenmaal het lekkerste als het buiten koud en guur is.

Ik ben dol op wintergerechten. Stevige kost. Stamppot staat hier dan ook regelmatig op tafel. Deze keer besloot ik een lekkere stamppot met rode kool te maken. Draadjesvlees mocht hierbij niet ontbreken, gehaktballetjes en extra blokjes appel ook niet.

Rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes

Blijkbaar is rode kool en draadjesvlees een van mijn favoriete combinaties. En als ik er over nadenk klopt dat ook wel, als we draadjesvlees eten dan is het vaak met rode kool.

Zo deelde ik eerder mijn recept om de lekkerste draadjesvlees te maken, en op de foto is te zien dat ik dit serveer met rode kool. Ook staat er een heerlijke ovenschotel met rode kool en draadjesvlees op de blog.

Deze keer maakte ik een goed gevulde rode kool stamppot met draadjesvlees. Samen met gesmoorde ui, gehaktballetjes en blokjes appel is het een heerlijke winterse stamppot.

Rode kool stamppot met draadjesvlees

Rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes

30 minuten
+ 3 uur 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram riblappen
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 200 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 200 ml warm water
  • boter om in te bakken
  • zout en peper
  • *Overige Ingredienten:
  • 600 gram aardappelen
  • 600 gram voorgegaarde rode kool
  • 2 grote appels geschild en in blokjes
  • 300 gram gehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 1,5 eetlepel paneermeel

Bereiding

  • Verwarm de boter in de braadpan. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper, en besmeer met mosterd. Braad het vlees aan beide kanten kort aan.
  • Haal het vlees uit de pan en doe de wijn er bij en breng dit aan de kook. Voeg het vlees hierna weer toe samen met de ui, laurierblad, kruidnagel en appelstroop. Verwarm dit een half uurtje mee en voeg hierna warm water toe.
  • Laat het vlees 3 uur stoven op laag vuur, tot het zo gaar en mals is dat het uit elkaar valt. Verwijder hierna het laurier en de kruidnagels.
  • Schil ondertussen de aardappelen en kook deze gaar. En verwarm de rode kool in een pannetje samen met de blokjes appel.
  • Meng het gehakt met gehaktkruiden en paneermeel en draai hier kleine balletjes van. Doe de balletjes bij de pan met het draadjesvlees en verwarm het mee zodat ze mooi gaar worden.
  • Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en voeg ongeveer 100 ml van het warme kookvocht toe. Roer tot een mooie puree. Roer de rode kool en appel door de aardappelpuree. Schep de ui, de stukken draadjesvlees en gehaktballetjes uit de jus en voeg dit ook bij de rode kool stamppot. Roer door elkaar zodat er een lekkere stamppot ontstaat.
  • Serveer de jus dat nog in de braadpan aanwezig is bij de rode kool.
Pin dit recept
Afdrukken

 

rode kool stamppot recept

(Visited 4 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk