Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Boerenkooltaartjes | Stamppot in een nieuw jasje | Video

Yes, er staat weer een nieuwe video voor jullie klaar. Deze keer ging ik aan de slag met Hollandse stamppot, maar dan even anders. Ik maakte er lekkere boerenkooltaartjes van.

Bekijk snel de video waar ik de boerenkooltaartjes klaarmaak.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Boerenkooltaartjes recept

Boerenkooltaartjes

Boerenkooltaartjes

25 minuten
+ 20 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram aardappelen
  • 75 gram fijngesneden boerenkool
  • 50 gram spekblokjes
  • half Bouillon blokje
  • ¼ rookworst
  • 1 ei
  • olijfolie om in te vetten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C, en bekleed 4 muffinvormen met bladerdeeg.
  • Kook de aardappelen gaar, en kook de boerenkool 10 minuutjes in water met het halve bouillonblokje.
  • Bak in een droge koekenpan zonder boter of olie de spekblokjes uit.
  • Snijd 4 plakjes van de rookworst en houd dit apart, snijd de rest van de worst in blokjes.
  • Stamp de aardappelen fijn, roer hier de gekookte boerenkool en ei door. Voeg de spekblokjes en blokjes rookworst er bij en roer dit goed door.
  • Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en beleg met de plakjes rookworst.
  • Bak de boerenkooltaartjes 20 minuten in de oven.

Boerenkooltaartjes in bladerdeeg

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Marjon (Uitgelezen) 10 februari 2018 om 10:53

    Ik zou gisteren Boerenkoolstamppot eten en had nog bladerdeeg in de vriezer liggen… Je begrijpt het al. Het was een groot succes!

  2. kenneth 4 maart 2018 om 19:07

    We hebben ze vandaag gegeten en ze waren erg lekker. Ik heb kleine ovenschaaltjes gebruikt ipv muffinvormen want die heb ik niet. En ik miste de melk in de aardappelpuree dus die heb ik gewoon zoals altijd gebruikt.

  3. willy 5 november 2018 om 12:58

    Hallo Brenda : Ik maakte met het recept van Boerenkooltaartjes één gehele taart en die was ook super!! Dank voor uw recept. Willy

  4. Ingrid 3 januari 2020 om 00:02

    Kan het ook met andijviestamppot? Of wordt dat te waterig?

    1. Brenda Kookt 4 januari 2020 om 14:32

      In dat geval zou ik de andijvie niet koken, maar rauw door de aardappelen roeren/stampen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept