Boerenkooltaartjes | Stamppot in een nieuw jasje | Video

Yes, er staat weer een nieuwe video voor jullie klaar. Deze keer ging ik aan de slag met Hollandse stamppot, maar dan even anders. Ik maakte er lekkere boerenkooltaartjes van.

Bekijk snel de video waar ik de boerenkooltaartjes klaarmaak.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Boerenkooltaartjes recept

Boerenkooltaartjes

Boerenkooltaartjes

25 minuten
+ 20 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram aardappelen
  • 75 gram fijngesneden boerenkool
  • 50 gram spekblokjes
  • half Bouillon blokje
  • ¼ rookworst
  • 1 ei
  • olijfolie om in te vetten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C, en bekleed 4 muffinvormen met bladerdeeg.
  • Kook de aardappelen gaar, en kook de boerenkool 10 minuutjes in water met het halve bouillonblokje.
  • Bak in een droge koekenpan zonder boter of olie de spekblokjes uit.
  • Snijd 4 plakjes van de rookworst en houd dit apart, snijd de rest van de worst in blokjes.
  • Stamp de aardappelen fijn, roer hier de gekookte boerenkool en ei door. Voeg de spekblokjes en blokjes rookworst er bij en roer dit goed door.
  • Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en beleg met de plakjes rookworst.
  • Bak de boerenkooltaartjes 20 minuten in de oven.
Pin dit recept
Afdrukken

Boerenkooltaartjes in bladerdeeg


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. We hebben ze vandaag gegeten en ze waren erg lekker. Ik heb kleine ovenschaaltjes gebruikt ipv muffinvormen want die heb ik niet. En ik miste de melk in de aardappelpuree dus die heb ik gewoon zoals altijd gebruikt.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk