Shoarma kruiden maken

We zijn gek op een goed broodje shoarma. Zo op zijn tijd heb je dat gewoon nodig, met lekker veel knoflooksaus. In dit artikel laat ik je zien hoe je heel eenvoudig zelf shoarma kruiden klaarmaakt met kruiden die je al in huis hebt. En daarna geef ik je een aantal lekkere recepttips waarbij je je zelfgemaakte shoarma kruiden kunt gebruiken.

Als we shoarma eten gaan we vaak voor kipshoarma die we zelf kruiden. Vaak koop ik hiervoor een zakje shoarma kruiden. Tot ik laatst in eens dacht: dit kan ik toch ook zelf maken?

Shoarma kruiden maken

Voor deze mix met shoarma kruiden heb ik er voor gekozen om fijngemalen kruiden te gebruiken. Hierdoor is het niet nodig om de vijzel te gebruiken om de kruiden fijn te maken. Je hoeft de kruiden alleen even met elkaar te mengen en je bent klaar. Zo heb je binnen no time je eigen kruidenmix gemaakt.

En als je de kruiden heb gemengd, vergeet dan niet even te ruiken. Het ruikt echt naar shoarma… zo lekker! Als ik dat ruik krijg ik dus meteen trek. En als ik erover schrijf ook merk ik nu.

Shoarma kruiden recept

Shoarma kruiden maken

5 minuten

Ingrediënten

 • halve theelepel cayennepeper
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel kerrie
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1,5 theelepel komijn
 • 1 theelepel koriander
 • 3 theelepels paprikapoeder
 • 1/4 theelepel chilipoeder
 • 1 theelepel zout

Bereiding

 • Meng de specerijen in een kommetje goed door elkaar.
 • Gebruik direct, of bewaar in een afgesloten potje.
Pin dit recept
Afdrukken

Shoarma kruiden maken

Shoarma kruiden gebruiken

Een shoarma kruiden mix is leuk, en handig. Maar je wilt het natuurlijk ook gebruiken. Ik geef je een paar tips:


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk