Citroenpasta met zalm en courgette

Gerechten als deze citroenpasta met zalm en courgette kan ik de hele zomer wel eten. En het hele zonnige voorjaar ook, door het mooie weer van de afgelopen week vergeten we bijna dat we pas aan het begin van het voorjaar zitten. Laten we hopen dat zowel het voorjaar als de echte zomer vele zonnige dagen zullen hebben.

Als het mooi weer is heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan, maar je wilt natuurlijk wel lekker eten in de tuin. Deze snelle citroenpasta is in dat geval ideaal.

Citroenpasta met zalm en courgette

Citroenpasta met zalm en courgette

Ik ben gek op makkelijke maaltijden en snelle pasta gerechten. Bij ons thuis is het altijd even een dingetje als de pasta geen rode saus bevat. De kans is klein dat de Mr. het lekker vindt. Maar ik heb ontdekt dat citroenpasta, zeer in de smaak valt. Dit komt deze zomer dus zeker vaker op tafel.

Het fijne aan dit gerecht is dat het lekker fris is, en vol van smaak. Zalm en citroen is een topcombinatie. Zalm en pasta ook. Pasta en citroen ook. Kan dus niet missen. Lekker met courgette (tip: dit kun je ook vervangen door broccoli of groene asperges) en Parmezaanse kaas mag natuurlijk niet ontbreken.

Citroenpasta met zalm en courgette

adsf

Citroenpasta met zalm en courgette

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 400 gram tagliatelle
 • 4 zalmfilets
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 courgettes
 • rasp en sap van een citroen
 • 4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
 • zout en peper
 • boter om in te bakken

Bereiding

 • Kook de pasta in ruim water gaar. Snijd de courgettes in reepjes en bak dit samen met de gesnipperde ui en geperste knoflook in een koekenpan met olijfolie aan.
 • Breng de zalm op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met boter aan beide kanten aan.
 • Doe de gekookte pasta bij de courgette en breng op smaak met zout en peper, citroensap en rasp. Verwarm dit even mee en roer door zodat het goed gemengd is. Voeg tot slot de zalm toe.
 • Verdeel over de borden en maak af met de Parmezaanse kaas.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Hoi Brenda,
  Dit klinkt echt heel erg lekker, maar net als bij jou vind mijn mr. ook dat bij pasta rode saus hoort! En jammer genoeg is hij ook niet gek van citroen zoals ik wel ben. En ook niet van courgette. Tja…ik weet het, hij is een lastige eter. Hij eet het liefste ouderwetse Hollandse pot. Aardappelen, groente en veel vlees. Ook veel jus trouwens. En ik ben daar juist he-le-maal aan uitgegeten. Maar ik denk dat voor hem een potje Marinarasaus haal en wat gehakt en voor mezelf heerlijk dit gerecht ga maken morgen! Ik verheug me nu al en het weer staat in mijn mond. Hmmm…. Bedankt voor het recept Brenda.
  Een hele fijne Koningsdag en een kusje voor Fem. Met een hartelijke groet,
  Marja ?????????

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk