Uienringen in spek met barbecuesaus

Vandaag deel ik een super simpel receptje, die ideaal is voor op de barbecue. Uienringen, maar dan met een twist, niet uit de frituur maar van de barbecue. Dit zijn uienringen in spek met barbecuesaus.

Steek je hand op als dit weekend bij jou de barbecue aan gaat! (die van mij gaat de lucht in). Het is nog steeds barbecue-week hier op brendakookt.nl, komt dat even goed uit! En volgende week volgen er nog meer lekkere barbecue recepten, en misschien nog wel het tofste: deze bevatten geen vlees. Het zijn vegetarische gerechten. En geloof me, ook die kunnen heel lekker zijn..

Uienringen in spek met barbecuesaus

Maar dit weekend moet je het toch nog doen met een klein beetje vlees. Deze uienringen zijn door de barbecuesaus en het krokante laagje spek er omheen super lekker. Knapperig spek, zachte ui met daarbij een pittig barbecuesausje. Het water loopt je toch in de mond?

Een topper als je eens wat anders op de barbecue wilt leggen.

Uienringen in spek met barbecuesaus

Uienringen in spek met barbecuesaus

10 minuten
+ 20 minuten
6 stuks

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 12 plakjes spek
  • barbecuesaus

Bereiding

  • Snijd van iedere ui 3 mooie grote plakken. Haal het binnenste ringen ui eruit zodat een mooie open ring ontstaat.
  • Bestrijk de uienringen met barbecuesaus. Wikkel de uien hierna om met de plakjes spek.
  • Verwarm de uienringen op de barbecue (eventueel in een aluminium schaaltje) of in koekenpan.
Pin dit recept
Afdrukken

Uienringen in spek met barbecuesaus


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk