Macchiato ijsjes met karamel

Het aantal ijsjes dat ik de afgelopen twee maanden heb gegeten is ontelbaar, niet meer bij te houden. Met dit mooie weer is het eten van een ijsje toch dé manier om even lekker af te koelen? Meestal eet ik ijsjes die ik in de supermarkt koop, maar nu mijn verlof begonnen is had ik lekker zin (en het geduld) om zelf ijsjes te maken. Om de nieuwe Becel Sojadrink te testen maakte ik deze macchiato ijsjes met karamel. En die vielen behoorlijk in de smaak!

Vriendlief is de koffielover bij ons thuis, en hij vond het dan ook een heel goed idee dat ik deze ijsjes ging maken. Zelf drink ik bijna geen koffie, dus het was heel belangrijk dat hij de ijsjes goed proefde, een taak die hij graag op zich nam.

Macchiato ijsjes met karamel

Becel 100% plantaardige drinks

Tijdens de plantaardige challenge kwam ik in de supermarkt voor het eerst de nieuwe Becel plantaardige drinks tegen. De nieuwe Becel Sojadrink en Amandeldrink zijn 100% plantaardig en laag in suiker (50% minder suiker dan koemelk). Daarnaast is het een bron van Omega 3 (vanuit lijnzaad), Omega 3 helpt je cholesterolgehalte gezond te houden.

Direct uit het glas ben ik hier niet zo’n fan van (maar dat ben ik ook niet van melk), maar Becel Sojadrink en Amandeldrink zijn ideaal om te verwerken in gerechten zoals ontbijtjes met havermout, in de thee of als basis voor een smoothie.

Ideaal als je plantaardig wilt eten/drinken of als je een allergie hebt en hierdoor geen melk kunt verdragen.

Macchiato ijsjes met karamel

Macchiato ijsjes met karamel

Om de ijsjes extra lekker te maken heb ik aan de koffie een beetje suiker toegevoegd, en aan de sojadrink een lepeltje karamel. Hierdoor zijn deze ijsjes onweerstaanbaar lekker volgens vriendlief. En heel eerlijk: zelf heb ik er inmiddels ook een paar op!

Ik ben benieuwd of jullie ook weleens voor plantaardige drinks gaan, en wat je hier het liefst mee maakt.

Becel Sojadrink en Amandeldrink zijn verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten, je vindt ze in de koeling bij de koemelk en andere plantaardige drinks. Tip! Later dit jaar verschijnen er nog twee varianten van de plantaardige Becel drinks, namelijk Choco-Hazelnootdrink en Vanille-Sojadrink.

Macchiato ijsjes met karamel

Macchiato ijsjes met karamel

15 minuten
+ 1 dag
6 stuks

Ingrediënten

 • 2 kopjes sterke koffie
 • 3 theelepels suiker
 • 1 1/2 kopje Becel Sojadrink
 • 3 theelepels karamel

Bereiding

 • Roer de suiker door de warme koffie, laat dit afkoelen.
 • Verwarm de Becel Sojadrink in een pannetje en roer hier de karamel door. Laat dit mengsel afkoelen voor je het over de ijsvormpjes verdeelt.
 • Vul de ijsvormpjes voor 1/3 met het sojadrink mengsel. Zet dit minimaal een halve dag in de vriezer.
 • Haal de ijsvormpjes na 2 tot 3 uur uit de vriezer en vul deze verder op met het koffiemengsel. Plaats de stokjes in de ijsjes en laat deze nog minimaal een halve dag invriezen, maar 24 uur is beter ;)
 • Tip: Tip: door de Becel Sojadrink eerst te laten invriezen en hierna pas de koffie erop te schenken ontstaan er leuke laagjes in de ijsjes. Als je wilt dat het wat meer door elkaar loopt voeg je de koffie al na 2 uur toe, als je liever duidelijke laagjes wil wacht dan minimaal 4 uur. Onze ervaring is dat de ijsjes het lekkerste zijn als de koffie en Becel Sojadrink meer gemengd zijn, onze voorkeur gaat daarom uit om na 2 uur de sojadrink toe te voegen.
Pin dit recept
Afdrukken

Macchiato ijsjes met karamel

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Hoi Brenda,
  Heb je die karamel eerst zelf gemaakt van suiker, room en boter? Of is het van gecondenseerde melk gemaakt? En…..welke karamel is het lekkerste? Ik maak het altijd helemaal zelf, maar voor 6 ijsjes vind ik dat best wel even klus!

  1. Hoi Marja, dat is inderdaad een klus. Kan met allebei de recepten (staan ook allebei op de blog). Ik heb nog een restje karamel van gecondenseerde melk in de vriezer. Maar je kunt bijvoorbeeld ook potje karamel kopen als je dat in dit geval handiger vindt.

   1. Hoi Brenda,
    Daar had ik nog niet eens aan gedacht want dat heb ik nog nooit gedaan. Bedankt voor de tip. Ik heb wel gecondenseerde melk in huis, maar dat duurt ook best een poos om er karamel van te maken. Dan is kopen idd handiger voor deze lekkere ijsjes! Dank voor je reactie en Suc6 met je laatste loodjes.
    Een hartelijke groet en een kusje voor Fem.
    Marja

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk