Ga naar de inhoud

Pina colada cake

Laten we dit weekend aan de bak gaan! Maar dan wel nog lekker met een zomers tintje, met deze pina colada cake die Joor voor ons maakte. Zo houden we de zomer de komende maand hopelijk ook nog een beetje vast! Zomerser dan cocktails kun je het volgens mij niet...
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pina colada cake

Laten we dit weekend aan de bak gaan! Maar dan wel nog lekker met een zomers tintje, met deze pina colada cake die Joor voor ons maakte. Zo houden we de zomer de komende maand hopelijk ook nog een beetje vast!

Zomerser dan cocktails kun je het volgens mij niet krijgen. Nu ben ik geen echte cocktaildrinker, geef mij maar een wijntje, maar een gin & tonic gaat er op zijn tijd wel in. Pina colada drink ik eigenlijk nooit. En dat terwijl de verschillende smaken uit deze cocktail eigenlijk heel erg lekker vind.

In pina colada zitten standaard witte rum, kokosmelk en ananassap. Vooral die laatste twee ingredienten maken deze cocktail zo heerlijk tropisch en zonnig. En dus kwam ik op het idee om van deze smaken een cake te maken, die hopelijk net zo zonnig, tropisch en fris zou smaken als zijn alcoholische broertje. Dat werd deze pina colada cake.

Pina coladacake

Pina colada cake

Voor deze pina colada cake – en zeker voor de icing – wil ik je wel aanraden om echt kokosyoghurt te gebruiken. De combinatie van gewone yoghurt en ananas is namelijk een lastige. Als je die combinatie wel eens hebt geproefd, weet je dat je daar een heel bittere nasmaak van krijgt. Gewoon kokosyoghurt gebruiken dus. En wil je echt die pina coladasmaak? Voeg dan nog wat witte rum toe. Superlekker!

Pina coladacake

Pina coladacake

Ingrediënten

plakken

Voor de topping

Extra benodigd: cakevorm van 30 cm, mixer of keukenmachine

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pina colada cake

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de cakevorm in met wat boter. Schep vervolgens 1 eetlepel bakmeel of bloem in de vorm en draai de vorm rond. Zorg dat de hele vorm bedekt is met een klein laagje bloem. Tik de overtollige bloem uit de vorm.
2
Stap 2
Laat de ananasstukjes uit het blikje uitlekken en vang het ananassap op.
3
Stap 3
Mix de boter met de suiker totdat je een mooi geheel hebt. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix goed door. Zet de mixer vervolgens op de laagste stand en voeg de kokosyoghurt toe. Voeg ook 1 eetlepel ananassap toe. Gooi de rest van het sap nog niet weg.
4
Stap 4
Schep nu de bakmeel door de mix en zet de mixer uit. Leg een aantal ananasstukjes aan de zijkant zodat je die straks als garnering kunt gebruiken. Gebruik een spatel om de rest van de ananasstukjes door het beslag heen te roeren en giet het beslag vervolgens in de cakevorm.
5
Stap 5
Bak de cake in 60 tot 70 minuten op een rek net onder het midden van de oven totdat de cake goudbruin en gaar is.
6
Stap 6
Maak tijdens het wachten de topping door de kokosyoghurt in een kommetje te mengen met de poedersuiker, de eetlepel ananassap en de gesmolten boter. Zet kort in de koelkast zodat de icing wat kan opstijven.
7
Stap 7
Giet de icing over de cake en maak af met wat kokosrasp en de overgebleven ananasstukjes.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

2 reacties

Max

Hee Brenda! Vandaag je Piña Colada cake gemaakt voor m'n huisgenoten - hij valt zeer zeker in smaak! Zo komen we helemaal in de vakantiemodus ;-)!

Laat een bericht achter

Marja

Hoi, Deze cake lijkt me idd heerlijk fris, mede door de kokosyoghurt en ananas. En laat ananas nu een van mijn favo soorten fruit èn sap zijn. Kan dus niet beter wat mij betreft. Cocktails drink ik nooit en ik zou je niet kunnen zeggen hoe een piña colada smaakt. Ik drink heeeeeeeeel soms, met feestdagen of met mijn verjaardag, en roseetje. Het liefst een droge. En ik heb ooit met oud en nieuw champagne gedronken.....of er een een engeltje over je tong fietst!? Dus een sjampie ? lust ik ook wel. Alleen is dat erg kostbaar en een nep sjampie kan echt, wat smaak betreft, niet tippen aan een echte! Dus dat heb ik maar 1x gedronken. Maar deze cake ga ik echt maken, zonder rum. Hij lijkt me trouwens in de winter net zo lekker als in de zomer hoor.? Bedankt voor het recept en tot de volgende keer. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill. ???? Marja

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op