Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Mihoen goreng

Een van mijn lievelingsgerechten is nasi. Als ik het te lang niet gegeten heb dan heb ik er echt zin in. Om de nasi een andere twist te geven heb ik het deze keer niet gemaakt met rijst, maar met mihoen. Mihoen goreng.

Mihoen goreng

Het resultaat is een snelle makkelijke maaltijd die het wat mij betreft altijd goed doet. Al moet ik zeggen dat ik de mihoen goreng in dit geval wel extra lekker heb gemaakt. Met zelfgemaakte satésaus, een lekker gebakken eitje, bakken uitjes én kroepoek. Zo maak je ieder gerecht lekker ;) Het twee-jarige lid van ons gezien neemt genoegen met een gebakken eitje en de kroepoek. Dit vind de mihoen sliertjes maar gek.

Mihoen goreng recept

Mihoen goreng

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram mihoen
  • 2 kipfilets
  • 3 eetlepels ketjap marinade
  • 450 gram nasigroenten rode peper, spitskool, tauge en prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 2/3 theelepel laos
  • 1/3 theelepel korianderpoeder
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • 1/3 theelepel komijnzaad
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 4 eieren
  • *Voor de satésaus:
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
  • Snijd groenten fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet in een scheutje olie rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  • Verwarm voor de satésaus een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan. Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  • Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de eieren in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  • Serveer de mihoen goreng met satésaus en een gebakken eitje

Op zoek naar een ander nasi-gerecht? Maak mijn nasi met extra groenten, volgens dit recept. Of ga voor nasi zonder rijst of mihoen, de bloemkoolnasi.

Mihoen goreng recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Danielle 26 september 2018 om 13:19

    Gisteren de mihoen goreng gemaakt met de diverse kruiden. Heerlijk gegeten, toprecept!!

  2. Irne 26 september 2018 om 19:35

    Lekker recept, en wat is die pindasaus lekker en makkelijk, die hou ik er in!

  3. Esther 2 januari 2020 om 22:50

    Wat bedoel je met ketjap marinade?

    1. Brenda Kookt 4 januari 2020 om 14:32

      Dit is een andere variant op ketjap. Het heet ketjap marinade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept