Hachee – basisrecept

Wat is er op een zonnige koude dag het aller lekkerst? Echt wintervoedsel! Wat dacht je van een bordje met de lekkerste hachee?

Dit recept staat al een poosje op jullie te wachten. Ik zette dit bordje namelijk vorig jaar maart al voor jullie op de foto. Zodat ik het recept kon publiceren in oktober tijdens mijn zwangerschapsverlof. Blijkbaar is daar iets misgegaan, want het recept was nog niet gepubliceerd. Aangezien het nu nog helemaal winter is komt het ook nu nog van pas.

Hachee recept

Hachee – basisrecept

Hachee. Stoofvlees met uienjus. Vroeger al was dit mijn favoriete gerecht in de winter. Toen aten we het met rode kool, en dat doe ik nu nog steeds.

Mijn basisrecept voor hachee maak ik met een lepel basterdsuiker, ketjap én appelstroop. En het geheim voor de lekkerste, licht-gebonden jus? Dat is een plakje verkruimelde ontbijtkoek.

Vorig jaar had ik nog geen slowcooker, dus maakte ik dit gerecht klaar in een gewone stoofpan. Onder het recept zal ik extra instructies geven voor wanneer je het klaarmaakt in de slowcooker.

Klik hier voor meer stoofgerechten.Hachee zelf maken

Hachee

20 minuten
+ 3 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo runderriblappen in blokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 80 gram boter
  • 4 grote uien
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • zout en peper

Bereiding

  • Breng het vlees op smaak met zout en peper en roer door de bloem. Klop het overtollige bloem van het vlees af. Verwarm boter in een braadpan en en bak het vlees rondom aan.
  • Snijd ondertussen de ui in ringen en doe dit bij het vlees. Doe de basterdsuiker, ketjap en appelstroop er bij en bak dit even mee.
  • Doe de bouillon bij de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur hierna laag en zet de deksel schuin op de pan. Laat de hachee 2,5 uur stoven.
  • Voeg hierna de verkruimelde ontbijtkoek toe en laat dit nog een half uurtje mee sudderen.

Tip: gebruik je een slowcooker? Doe dan geen boter in de pan, en laat de bouillon achterwege. Voeg wel 2 runderbouillonblokjes toe, plus 350 ml water. Zet de slowcooker eerst 1 uur op high, en daarna 6 a 7 uur op low.

    Pin dit recept
    Afdrukken
    Hachee recept zelf maken

    (Visited 14 times, 2 visits today)

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    1 comment
    1. Dag Brenda, kun je misschien iets specifieker zijn bij je tip voor de bereiding in de slowcooker? Wat bedoel je met: doe dan geen boter in de pan? Niet bij het aanbraden (kan volgens mij niet)?

      Met vriendelijke groet,
      Ans van Aalst

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk