5x lunch om mee te nemen

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een lekker lijstje met jullie gedeeld heb. Tijd voor een ouderwets lijstje waarbij ik 5 (oude) toppers van de blog weer even in het zonnetje zet. De afgelopen maand kreeg ik opvallend veel vragen over lekkere gezonde lunches om mee te nemen. Daarom staat dit centraal in dit artikel.

Lunches to go, om mee te nemen. Lunches die je gemakkelijk kunt bewaren, veelal kunt eten zonder bestek en niet per se opgewarmd hoeven te worden.

5x lunch om mee te nemen

caesar omeletwrap

Omeletwrap

Een omeletwrap is een mix tussen een salade, wrap en een omelet. Het fijne hieraan is dat je de salade inpakt en zo uit het vuistje kunt opeten. Geen bestek nodig dus!

Tip: Wikkel de omeletwrap nadat je hem hebt gemaakt in aluminiumfolie, zo kun je hem gemakkelijk opeten.

Inmiddels staan er meerdere omeletwraps online, kies welke jij lekker vind:

Lunch-burrito

De burrito als avondmaaltijd kennen we denk ik allemaal wel. Wist je dat het ook erg lekker is hier een ontbijt of lunchvariant op te maken? In dit artikel vertel ik hier meer over.

Handig: maak meerdere burrito’s klaar en vries het in! Zo heb je altijd een lekkere gezonde lunch achter de hand.

Couscoussalade met falafel en sperzieobnen

Cousscoussalade met falafel

Couscoussalade’s zijn ideaal om mee te nemen. Je kunt hier lekker veel groenten in kwijt, en het hoeft ook niet per se koud bewaard te worden (zoals een salade gebaseerd op een sla-soort). De couscoussalade met falafel en sperziebonen is op dit moment mijn favoriet. Maar deze met gegrilde groenten blijft ook een topper die ik graag eet.

Tip: ook porties couscoussalade kun je hele goed invriezen!

Hartige taart/quiche

Laatst hadden we hartige taart gegeten en nam ik voor de lunch een restje mee (om onderweg in de auto op te eten). Het was ontzettend lekker, en wat ook heel fijn is: de puntjes zijn gemakkelijk te eten. Je hebt geen bestek nodig, maar hapt het zo uit het vuistje af.

Op de blog staan verschillende lekere hartige taarten. Mijn favorieten:

bietensalade met geitenkaas

Bietensalade

Aan een salade moet je deze koude maanden misschien niet denken? Toch tip ik je deze lekkere bieten-salade. Een toppertje!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk