Ga naar de inhoud

Bietenschotel met gehakt

Een ovenschotel met aardappel, vlees en groente doet het altijd goed. Er staan al vele variaties online op de blog (klik hier om ze te bekijken), maar een ovenschotel met rode biet ontbreek echter nog. Tot vandaag. Joor deelt een ovenschotel met rode biet die ze jaren geleden tijdens haar...
30 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bietenschotel met gehakt

Een ovenschotel met aardappel, vlees en groente doet het altijd goed. Er staan al vele variaties online op de blog (klik hier om ze te bekijken), maar een ovenschotel met rode biet ontbreek echter nog. Tot vandaag. Joor deelt een ovenschotel met rode biet die ze jaren geleden tijdens haar studententijd al kookte. Een bietenschotel met gehakt en een geheim ingrediënt die de schotel net even iets extra’s geeft.

Bietenschotel met gehakt

Bietenschotel met gehakt

Door Joor – Deze bietenschotel en ik gaan ‘way back’. Ik maakte ‘m al toen ik 19 was en op mezelf woonde. Met vriendin Linda at ik toen vaker en eigenlijk aten we steevast deze bietenschotel. De aardappelpuree haalden we uit een pakje, de bieten uit een pot en voor het gehakt en de roomkaas kochten we de goedkoopste optie die we konden vinden. We maakten de schotel ook weleens met rodekool, maar dat was toch een stuk minder lekker.

Toen ik laatst aan het nadenken was over makkelijke maaltijden dacht ik weer aan deze schotel en ik besloot ‘m nog een keer te maken voor Brenda Kookt. Maar dan met een upgrade: zelfgemaakte aardappelpuree gekookte bieten die niet uit een pot komen (kan wel natuurlijk) en echt gehakt. De Paturain bleef wel gewoon, want die geeft zo’n lekker smaakje aan het geheel. Ik ben benieuwd wat jullie vinden van deze oud-studentenhap!

Bietenschotel met gehakt

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bietenschotel met gehakt

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een pan met water en zout in 15 -20 minuten gaar.
3
Stap 3
Verwijder in de tussentijd de harde stukjes van de bieten en snijd ze in plakken.
4
Stap 4
Verwarm een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur en bak hierin het gehakt in 5-8 minuten rul. Roer vervolgens de Paturain door het gehakt en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper.
5
Stap 5
Giet de aardappels af en bewaar eventueel het kookvocht. Doe 50 gram boter, 100 ml melk of kookvocht bij de aardappels en stamp de aardappels tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Vul de ovenschaal als eerste met de plakken biet. Verdeel hierover het gehakt en verdeel als laatste hier de aardappelpuree overheen. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
7
Stap 7
Bak de bietenschotel in 15 – 20 minuten af in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

13 reacties

Johan

Hoi, ik rasp de niet al te gare verse bietjes en doe er eetlepel suiker en flinke scheut azijn en peper uit de molen doorheen. Dit laat ik een uurtje staan om de smaak aan elkaar te laten wennen. Daarna maak ik de ovenschotel af zoals brenda aangeeft.

Laat een bericht achter

Harmina

Dochter had rode bieten gekregen uit de schooltuin en daar moesten we wat van maken natuurlijk. Deze ovenschotel er van gemaakt en was echt heerlijk!! Gaan we zeker vaker maken!

Laat een bericht achter

Mada

Hallo, Ik wou graag de Paturain voor dit gerecht kopen maar ik wist niet of ik de kleinste, de middelste of de grootste verpakking moest kopen. Welke moet ik hebben? Alvast bedankt Groetjes Mada

Laat een bericht achter

Nigel

Lekker gerecht, 3 personen hebben dit hier schoon opgegeten! Uit gezondheidsoogpunt de hoeveelheid gehakt/kruidenkaas/oude kaas wel wat teruggeschroefd voor een betere balans.

Laat een bericht achter

Sam

Hoeveel minder heeft u gedaan dan?

Jacqueline

Ik maak ook altijd een boete schotel. Maar ik doe door het gehakt nog spekjes, uitjes en champignons. Hier vinden ze het nog steeds een heerlijke maaltijd.

Laat een bericht achter

Angelique

Vandaag deze schotel uitgeprobeerd. Echt een lekkere schotel top!

Laat een bericht achter

Mariella

Deze bieten schotel gemaakt met vega gehakt en bloemkoolpuree. En toch nog steeds heerlijk. Ook goed ontvangen door de kinderen. Deze gaan we vaker maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Mariella. Heb je de bloemkoolpuree gebruikt in plaats van aardappelpuree?

Vonne

Heb een vraagje zijn twee pakjes Paturain niet te sterk van smaak?

Laat een bericht achter

Gerda

Vanavond gegeten met vers gepofte bieten. HEEEERLIJK!!

Laat een bericht achter

Annecatrien

Wat een heerlijke recepten. Genoeg inspiratie om elke dag iets anders op tafel te zetten. Blij dat ik deze site eindelijk onder de aandacht heb.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super leuk om horen, lief dat je een berichtje achterlaat!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op