Vegetarische nachoschotel

Een lekkere nachochotel, daar wordt je toch instant blij van? Wij eten nacho’s als maaltijd meestal met gehakt, volgens dit recept. En soms deze met kip. Het leek mij leuk om eens een gezondere nachoschotel te maken, met groenten. Zodat het een meer verantwoorde maaltijd is. Uiteindelijk ging niet ik, maar Joor met het recept van de vegetarische nachoschotel aan de slag.

Door Joor – De ultieme snack hier thuis zijn nacho’s uit de oven. Met gesmolten kaas en guacamole. Gelukkiger kun je me bijna niet maken. We eten dit als snack bij de borrel en soms als avondeten op zaterdag- of zondagavond. Maar ja, dat is niet zo gezond. Dus toen Brenda me vroeg of ik niet kon nadenken over een wat gezondere versie van deze snack vond ik dat meteen een leuke uitdaging!

Vegetarische nachoschotel

Vegetarische nachoschotel

Nacho’s uit de oven zonder kaas dat kan natuurljk niet. Dus ook bij deze gezondere versie mag dit niet ontbreken. Daarbij heb ik veel groenten toegevoegd, namelijk champignons, paprika en courgette met mais. Al merk je de grote hoeveelheid groenten door de andere ingrediënten eigenlijk niet.

Dus mooier kan ik het eigenlijk niet maken: je kunt je favoriete snack eten en krijgt toch bijna je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen. Ideaal toch?

Vegetarische nachoschotel

Vegetarische nachoschotel

15 minuten
+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 1 rode ui
 • 2 eetlepels wittewijnazijn
 • 1 theelepel suiker
 • 250 gram kastanjechampignons
 • 1 rode paprika
 • ½ courgette
 • klein blikje mais
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 avocado
 • 1 sjalot
 • 1 tomaat
 • 3 eetlepels crème fraîche
 • 1 eetlepel sweet chilisaus
 • 1 zak nacho’s
 • 120 gram geraspte kaas

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
 • Snijd de rode ui in halve ringen en doe de ringen in een kommetje. Mix met de wittewijnazijn en de suiker, roer alles goed door en laat zo staan tot het serveren.
 • Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de paprika en courgette in ongeveer even grote stukken als de maiskorrels.
 • Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat zout toe. Bak de kastanjechampignons zo’n 5 minuten totdat ze hun vocht hebben losgelaten. Voeg dan de paprika- en courgettestukjes toe. Bak kort door.
 • Giet de mais af en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg als laatste het paprikapoeder en wat peper en zout toe. Roer goed door en haal de pan dan van het vuur. Haal de uien uit het vocht.
 • Doe 1/3 van de nacho’s op de bodem van een ovenschaal. Schep hier de helft van het groentemengsel en de helft van de uien overheen. Gebruik eventueel een schuimspaan zodat je niet te veel vocht meeschept, daar worden de nacho’s zacht van. Strooi 1/3 van de kaas over de groenten. Doe weer 1/3 van de nacho’s over de kaas, schep hier de andere helft van het groentemengsel en de uien overheen. Daaroverheen weer 1/3 van de kaas. Dan de overige nacho’s en daaroverheen de overige kaas.
 • Zet de nachoschotel 10-15 min in de oven totdat de kaas gesmolten is.
 • Maak in de tussentijd de guacamole door de avocado klein te snijden en te mengen met kleingesneden sjalot en in blokjes gesneden tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
 • Meng als laatste de crème fraîche met de zoete chilisaus tot een dressing.
 • Serveer de vegetarische nachoschotel warm met de guacamole en de chilidressing.
Pin dit recept
Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
  1. De kleine hoeveelheid alcohol die er nog in zit, verdampt compleet tijdens het bakken in de oven. Hopelijk hoef je je daar dus geen zorgen over te maken.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk