Pasta pesto met courgetteballetjes

Laatst deelde ik dit recept voor vegetarische courgetteballetjes met kaas. En in dit artikel van vandaag deel ik geen nieuw recept, maar een inspiratierecept met deze homemade vegetarische balletjes. De restjes verwerkte ik namelijk in deze pasta pesto met courgetteballetjes,

Pasta pesto met courgetteballetjes

Deze courgetteballetjes maakte ik voor de week zonder vlees, als homemade vleesvervanger. Het resultaat was bovenverwachting. De balletjes zijn erg lekker als hapje of snack. Maar je kunt ze natuurlijk ook verwerken in een avondmaaltijd.

Met de balletjes maakte ik een lekkere pasta pesto. Met rucola, tomaatjes en extra parmezaan erbij had ik binnen no time een lekkere maaltijd op tafel staan. Zo zie je maar dat lekker helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Pasta pesto met courgetteballejtes

Pasta pesto met courgetteballetjes

20 minuten
2 porties

Ingrediënten

 • 150 gram pasta naar keuze
 • 2,5 eetlepel verse groene pesto
 • 10 courgetteballetjes
 • 12 cherry tomaatjes gehalveerd
 • 2 handjes rucola
 • 2 eetlepels geraspte Parmezaan

Bereiding

 • Kook de pasta in ruim water beetgaar.
 • Roer de groene pesto door de afgegoten pasta. Roer hierna de tomaatjes en rucola door de pasta.
 • Verdeel over de pasta pesto over borden en verdeel vervolgens de courgetteballetjes en Parmezaan over de borden.
Pin dit recept
Afdrukken

Pasta pesto met courgetteballejtes


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
 1. Hoi Brenda,
  Het ziet er heerlijk uit en ik zou er zo aan beginnen, maar mijn man is een echte carnivoor! Zijn maal mocht wat hem betreft alleen uit vlees bestaan en hij zal dus nooit een maaltijd zonder vlees eten….helaas. Wat mezelf betreft, hoe ouder ik wordt hoe minder ik om vlees geef. Ik lust het heus wel op z’n tijd hoor, maar ik zou goed 4-5 dagen per week vegetarisch kunnen eten. Ik laat ook vaak mijn vlees staan en eet meer groente dan dat ik van plan was. Dus dit recept spreekt mij heel erg aan en ik ben dus van plan om het voor mezelf met courgetteballetjes te maken en voor mijn man met gehaktballetjes! Dus bedankt voor het recept, lekker makkelijk en snel klaar. Tot een volgende keer.
  Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk