Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Lasagne zwaar en een echt wintergerecht? Echt niet! Lasagne is ontzettend geschikt om lekker mee te variëren. Zo hoef je de saus niet uren te laten pruttelen, maar kun je ook een lichtere en snelle versie maken. Wat dacht je van deze zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika?

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Door Joor – Lasagne is echt een van de makkelijkste gerechten om te maken. Zeker als je zoals hier verse lasagnebladen gebruikt en een snelle saus maakt van gegrilde paprika, pesto en ricotta.

Ricotta vind ik echt een zomers ingrediënt. Vraag me niet waarom, wellicht is het omdat het net wat frisser en lichter is dan mascarpone of omdat het me aan zomervakanties in Italië doet denken. In ieder geval komt dit ingrediënt in de lente en zomer vaak bij mij op tafel. Vandaag is het de ster van de show in deze zomerse lasagne.

Het resultaat is superlekker en heel fijn op een wat warmere lente- of zomeravond. Probeer maar!

–> Wil je liever een traditionele lasagne waarbij de tomatensaus lang moet pruttelen? Dan tippen we je dit recept voor Lasagne al forno.

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

10 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 potten gegrilde rode paprika (a 295 gram per stuk)
  • 1 potje rode pesto 185 gram
  • 250 gram ricotta
  • 2 courgettes
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 30 gram pijnboompitjes
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de gegrilde paprika’s inclusief 4 eetlepels van het sap uit de potten in de keukenmachine. Voeg de pesto toe en ¾ van de ricotta. Roer dit door tot je een soort grove pesto hebt.
  • Snijd de courgettes in plakjes.
  • Giet ¼ van de paprikasaus in de ovenschaal. Verdeel dan ¼ van de lasagnebladen erover. Dan 1/3 van de courgetteplakjes. Verdeel daarover weer ¼ van de saus, ¼ van de lasagnebladen en 1/3 van de courgetteplakjes. Dan weer ¼ van de saus, ¼ van de bladen en 1/3 van de courgetteplakjes. Eindig met het laatste kwart van de lasagnebladen en het laatste kwart van de saus.
  • Verdeel als laatste de rest van de ricotta over de laatste laag saus en mix dat een klein beetje met elkaar. Zet de schaal dan in de oven en bak in 20-25 minuten gaar.
  • Verdeel voor het serveren de pijnboompitjes over de zomerse lasagne.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. Renate 21 mei 2019 om 19:20

    Daarstraks gemaakt met mascarpone ipv ricotta. Was erg lekker, voor herhaling vatbaar!

    1. Jana 23 mei 2019 om 21:56

      Dit is geen probleem? Ik heb nog veel mascarpone staan en vroeg me idd af of het er lekker mee zou zijn.

      1. Renate 27 mei 2019 om 10:05

        Nee werkte prima! Ik heb gewoon een heel bakje mascarpone (250 gr) erdoor gedaan en werkte goed!

  2. Janelle 23 mei 2019 om 10:57

    Zou dit recept ook lekker zijn met pompoen lasagnebladen? Heeft iemand dat al eens uitgeprobeerd?

  3. edith 31 mei 2019 om 12:46

    Wij eten het vanaovnd voor de tweede keer. Echt heel lekker en niet veel werk. Super recept.

    1. Bregje 13 december 2020 om 11:48

      Wat is de inhoud van de potten gegrilde paprika waar je mee rekent?

      1. Brenda Hoff 21 december 2020 om 08:23

        Dat is inderdaad wat onduidelijk zie ik Bregje. We gebruiken 2 potten van 295 gram per pot (met vocht).

  4. Nikki 26 juli 2019 om 18:24

    Staat in de oven en ruikt al super lekker! Ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept