Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Lasagne zwaar en een echt wintergerecht? Echt niet! Lasagne is ontzettend geschikt om lekker mee te variëren. Zo hoef je de saus niet uren te laten pruttelen, maar kun je ook een lichtere en snelle versie maken. Wat dacht je van deze zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika?

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Door Joor – Lasagne is echt een van de makkelijkste gerechten om te maken. Zeker als je zoals hier verse lasagnebladen gebruikt en een snelle saus maakt van gegrilde paprika, pesto en ricotta.

Ricotta vind ik echt een zomers ingrediënt. Vraag me niet waarom, wellicht is het omdat het net wat frisser en lichter is dan mascarpone of omdat het me aan zomervakanties in Italië doet denken. In ieder geval komt dit ingrediënt in de lente en zomer vaak bij mij op tafel. Vandaag is het de ster van de show in deze zomerse lasagne.

Het resultaat is superlekker en heel fijn op een wat warmere lente- of zomeravond. Probeer maar!

–> Wil je liever een traditionele lasagne waarbij de tomatensaus lang moet pruttelen? Dan tippen we je dit recept voor Lasagne al forno.

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

10 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 potten gegrilde rode paprika
  • 1 potje rode pesto 185 gram
  • 250 gram ricotta
  • 2 courgettes
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 30 gram pijnboompitjes
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de gegrilde paprika’s inclusief 4 eetlepels van het sap uit de potten in de keukenmachine. Voeg de pesto toe en ¾ van de ricotta. Roer dit door tot je een soort grove pesto hebt.
  • Snijd de courgettes in plakjes.
  • Giet ¼ van de paprikasaus in de ovenschaal. Verdeel dan ¼ van de lasagnebladen erover. Dan 1/3 van de courgetteplakjes. Verdeel daarover weer ¼ van de saus, ¼ van de lasagnebladen en 1/3 van de courgetteplakjes. Dan weer ¼ van de saus, ¼ van de bladen en 1/3 van de courgetteplakjes. Eindig met het laatste kwart van de lasagnebladen en het laatste kwart van de saus.
  • Verdeel als laatste de rest van de ricotta over de laatste laag saus en mix dat een klein beetje met elkaar. Zet de schaal dan in de oven en bak in 20-25 minuten gaar.
  • Verdeel voor het serveren de pijnboompitjes over de zomerse lasagne.
Pin dit recept
Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk