Aspergetaart met zalm en ei

We zitten nog middenin het aspergeseizoen. Als je van asperges houdt moet je ze nu eten, voor het te laat is. Daarom delen we deze weken nog een aantal lekkere recepten met asperges. Na mijn aspergetartaar gaat Joor voor een heerlijke aspergetaart met zalm en ei. Een plaattaart met knapperige bodem met witte asperges, gerookte zalm, gekookt ei en een fris dille-sausje. Een topcombinatie!

Aspergetaart met zalm en ei

Aspergetaart met zalm en ei

De lekkerste combinatie met asperges is wat mij betreft met zalm en ei. Het zoute van de gerookte zalm en het zachte van het ei gaat supergoed samen met de typische aspergesmaak. Doe er nog een frisse saus en wat knapperig gebakken aardappeltjes bij en ik ben helemaal gelukkig.

Maar ja, die combinatie kent iedereen al, dus maakte ik een andere combinatie. Ik gooide namelijk mijn lievelingscombinatie op een plaattaart, waarmee ik ook nog de heerlijke botersmaak van bladerdeeg toevoegde aan mijn favoriete combinatie.

Het bleek een topper! Ik denk dat ik asperges niet meer anders wil eten dan zo.

Aspergetaart met zalm en ei

Aspergetaart met zalm en ei

10 minuten
+ 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram zure room
  • 2 eetlepels dille half bakje ongeveer
  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 800 gram asperges
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 eieren
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Meng in een schaaltje de zure room met peper en zout en de helft van de dille. Snijd de dille eerst klein als je een bakje dille gebruikt (gebruik de dikkere stengels niet).
  • Rol de rollen bladerdeeg iedere op 1 bakplaat uit. Vouw aan alle kanten de randjes 1 cm naar binnen en druk goed vast.
  • Verwijder de houterige onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller.
  • Verdeel ¾ van de dilleroom over de twee plaattaarten. Verdeel hier vervolgens de asperges overheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak vervolgens de plaattaarten 40 minuten in de oven en wissel de 2 bakplaten halverwege.
  • Kook in de tussentijd de eieren zo’n 6-8 minuten totdat het eigeel net niet gestold is. Pel de eieren en snijd ieder ei in 8 stukjes.
  • Verdeel voor het serveren van de plaattaart de eieren, de zalm en de rest van de dille over de plaattaarten.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment
  1. Hoi,
    Wat lijkt me dit lekker zeg! Ik ben dol op Asperges met zalm en een halfzacht ei, krieltjes en een (boter)sausje! Dus dit is precies in mijn straatje.
    Bedankt voor het recept, ik ga het zeker maken, want dit is té lekker om het niet te doen.
    Hartelijke groetjes en geniet vh zonnetje als je de gelegenheid hebt!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk