Ga naar de inhoud

Aspergetartaar met serranoham

Deze aspergetartaar met serranoham is een toppertje. Lekker als uitgebreide lunch (met een knapperig broodje er bij) of als voorgerecht. Als je de komende 2 maanden nog opzoek bent naar een lekker voorgerechtje voor een (speciaal) etentje dan moet je voor deze aspergetartaar met serranoham gaan. Het is een heerlijk...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de asperges en snijd het uiteinde er af. Kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar. Haal de asperges hierna uit het water en laat even afkoelen.
2
Stap 2
Snijd de lente-ui in ringetjes. Roer de citroenrasp door de crème fraîche.
3
Stap 3
Bak in een droge koekenpan de serranoham krokant. Snijd de plakjes krokante ham in kleine stukjes.
4
Stap 4
Snijd de toppen van de asperges, en houd deze apart. Deze gebruik je straks ter garnering. Snijd de asperges fijn. Roer 2/3 van de crème fraîche samen met ¾ van de lente ui en de stukjes serranoham door elkaar.
5
Stap 5
Verdeel het aspergemengsel doormiddel van een serveerring over de borden.
6
Stap 6
Pocheer de eieren (klik hier om te bekijken hoe je dit het beste kunt doen) en leg deze op de tartaar van asperges. Maak de tartaar af met een half plakje gebakken serranoham.
7
Stap 7
Maak het bord op met een lik van het overgebleven crème fraîche-mengsel, de aspergetips, ringetjes lente-ui en stukjes serranoham. Maak af met een beetje peper uit de molen.

Aspergetartaar met serranoham

Deze aspergetartaar met serranoham is een toppertje. Lekker als uitgebreide lunch (met een knapperig broodje er bij) of als voorgerecht.

Als je de komende 2 maanden nog opzoek bent naar een lekker voorgerechtje voor een (speciaal) etentje dan moet je voor deze aspergetartaar met serranoham gaan. Het is een heerlijk seizoensgerecht.

Aspergetartaar met serranoham

Zachte witte asperge, in een romig sausje. Met een vleugje citroen, knapperige lente ui en krokant en zoute serranoham. Het gepocheerde ei bovenop maakt het gerecht af zodra je het open snijdt.

Aspergetartaar met serranoham

Aspergetartaar met serranoham

 

Bekijk ook andere recepten
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto
Philly cheese steak spiesen

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op