Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat is een lekker bijgerecht met vlees. Vroeger was dit één van onze favoriete gerechten. Een ook nu (ruim 10 jaar later) is het nog steeds een succes. Dit recept gaan we zeker weer vaker eten.

Dit is een receptje uit de oude doos, een receptje dat Joost en ik 12 jaar geleden regelmatig aten. Een gerecht uit een pakje, uit de Maggi-vleesvariatielijn. Volgens mij bestaat die lijn niet meer. Ik herinner me ook dat het pakje toen ineens verdwenen was en dat wij dat heel erg jammer vonden. Ik heb jaren geleden nog eens een poging gedaan om het recept na te koken, maar de saus was niet naar mijn zin. Tot nu.

Toen ik een recept voor de scheurkalender 2020-editie had gemaakt, proefde ik de saus en die deed me denken aan de kiprolletjes met ham. Tijd om weer eens met dit recept aan de slag te gaan, deze keer met succes.

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Het recept is super simpel. Je hoeft er bijna niet voor te koken, de oven doet het werk voor ons :)

De repen kipfilet rol je in de ham, die je dan verdeelt over de ovenschaal samen met partjes tomaat, de tomatensaus en geraspte kaas.

Simpel.

Waarom lukte het mij niet om dit gerecht eerder met succes na te koken? De saus. Die klopte niet. Voor de saus gebruik ik passata (gezeefde tomaten) en crème fraîche, samen met Italiaanse kruiden.

Een lekkere, makkelijk maaltijd, om je vingers bij af te likken. Serveer de kiphamrolletjes uit de oven met gebakken aardappeltjes (of aardappeltjes uit de oven) en groente naar keuze voor een complete maaltijd.

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Ovenschotel kiphamrolletjes

15 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 4 kipfilets
 • 2 theelepels kipkruiden
 • 8 plakjes ham
 • 3 tomaten
 • 400 gram passata gezeefde tomaten
 • theelepel suiker
 • 2 theelepels Italiaanse kruiden
 • 125 gram crème fraîche
 • 200 gram geraspte kaas
 • olijfolie om in te vetten
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
 • Verwarm de passata in een pannetje. Doe de Italiaanse kruiden erbij, samen met de suiker en breng op smaak met zout en peper. Verwarm dit 5 minuten op medium-vuur en roer hierna de crème fraîche erdoor.
 • Snijd de tomaten in partjes.
 • Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi ze met de kipkruiden. Rol ieder stukje kipfilet in een plakje ham.
 • Verdeel ½ van de saus over de ovenschaal. Leg de kiphamrolletjes naast elkaar in de ovenschaal en leg hier de partjes tomaat tussen. Verdeel de overgebleven saus over de rolletjes. Bestrooi de schotel tot slot met geraspte kaas.
 • Verwarm de kip-hamrolletjes 25 minuten in de oven.
 • Serveer met gebakken aardappeltjes (of aardappeltjes uit de oven) en groente naar keuze voor een complete maaltijd.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
 1. Een super recept. Heb wel eerst de kipfilets gebruind en dan na het maken van de passatasaus dit in de pan van het vlees gedaan. Omdat jus van het vlees te bruinen nog extra smaak geeft aan de saus.
  Ik haal veel inspiratie uit de Website van Brendakookt.nl. Heel inspirerend

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk