Wat eten we vanavond?

Kip Fajita spies met tzatzikidip

Yum! Vandaag heb ik een lekker barbecuespiesje gemaakt. Een kip Fajita spies die ik serveer met een tzatzikidip. Lekker!

Een spiesje doet het altijd goed op de barbecue. Kipsaté, shaslick.. die kennen we allemaal wel toch? Deze kipspies is weer eens wat anders, lekker gekruid!

Kip Fajita spies met tzatzikidip

De spies is gebaseerd op de welbekende fajitawraps. Alleen serveer ik dat dus zonder de zachte wraps. Al kun je die er natuurlijk wel bij serveren als je gaat barbecuen.

De kip is gemarineerd in een mengsel van limoen met sinaasappel, knoflook, beetje suiker, chilipoeder en komijn. Samen met de rode ui en kleurige paprika is het een feestje op je bord. Dat feestje maak ik compleet met een snelle, frisse tzatzikidip.

Tip: check ook eens deze barbecuespiesjes: Shaslick-gehaktspiesjes,visspiesje van zalm en kabeljauw met citroen en pesto en 3x garnalenspiesjes

Kip Fajita spies met tzatzikidip

Kip Fajita spies met tzatzikidip

20 minuten
+ 20 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • sap en rasp van 1 limoen
  • sap van ½ sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 rode ui
  • 3 halve paprika’s rood, geel en groen
  • handje verse koriander of peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf zout

Voor de tzatzikidip:

  • 120 ml dikke yoghurt
  • 1/3 komkommer
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • snuf zout en peper

Extra benodigd:4 grote satéprikkers

    Bereiding

    • Snijd beide kipfilets in 8 blokjes, zodat je 16 blokjes kip hebt.
    • Roer limoensap en –rasp samen met het sinaasappelsap, de geperste knoflook, suiker, chilipoeder, komijn en het zout in een kommetje door elkaar.
    • Doe dit samen met de kip in een plastic zak en laat dit 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.
    • Laat de satéprikkers minimaal 30 minuten in water liggen.
    • Snijd de rode ui in grove stukken, zodat deze straks aan de prikker kunnen. Snijd de paprika ook in stukjes, zodat deze ook aan de prikkers geregen kan worden.
    • Prik vervolgens aan iedere prikker: een blokje kip, 2 stukjes paprika, blokje kip, stukje paprika en rode ui, blokje kip, 2 stukjes paprika en sluit af met een laatste blokje kip.
    • Gaar de kip fajita spiesjes op de barbecue, grillplaat of koekenpan.
    • Maak de tzatzikidip door de komkommer fijn te raspen. Knijp het vocht er uit en roer dit door de kwark. Breng op smaak met zout, peper en het knoflookpoeder.
    • Serveer de kip fajita spiesjes met fijngehakte koriander of peterselie, extra limoensap en de tzatzikidip.

    Kip Fajita spies met tzatzikidip

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    Geef een reactie

    Misschien vindt je dit ook leuk: