Ga naar de inhoud

Visspiesje met zoete aardappel en mangosalade

Yum! Vandaag delen we weer een lekker receptje voor op de barbecue. Een visspiesje met zoete aardappel en mangosalade. En wat het helemaal af maakt is de dipsaus, mijn favoriet! Visspiesje met zoete aardappel en mangosalade Deze visspiesjes van zoete aardappel zijn heerlijk. De zachte, zoete aardappel doet het supergoed...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Visspiesje met zoete aardappel en mangosalade

Yum! Vandaag delen we weer een lekker receptje voor op de barbecue. Een visspiesje met zoete aardappel en mangosalade. En wat het helemaal af maakt is de dipsaus, mijn favoriet!

Visspiesje met zoete aardappel en mangosalade

Visspiesje met zoete aardappel en mangosalade

Deze visspiesjes van zoete aardappel zijn heerlijk. De zachte, zoete aardappel doet het supergoed bij de vis. En het sausje maakt het helemaal af. Bij dezen vertel ik jullie graag een geheimpje. Ik heb 1 dipsaus die ik overal bij zou kunnen eten. Dat is de dipsaus die je bij dit recept maakt: een mix van zoete chilisaus en mayonaise. Zo lekker!

Je kunt voor de witvis in dit recept de vis van je voorkeur kiezen. Ik koos voor kabeljauw, maar koolvis of tilapia kan ook prima. Doe wat je lekker vindt. En omdat er al groenten aan de spiesjes zitten, maak je er een fruitige mangosalade naast. Lekker veel kleur op je bord!

Visspiesje met zoete aardappel en mangosalade

Ingrediënten

personen (BBQ gerecht)

Extra nodig: satéprikkers (week ze van tevoren in water)

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze visspiesje met zoete aardappel en mangosalade

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de zoete aardappelblokjes 6-8 minuten in flink gezouten water totdat ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze even afkoelen. Rijg ze daarna, afgewisseld met blokjes vis, aan satéprikkers .
2
Stap 2
Meng de olijfolie met het paprikapoeder in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Meng de mangostukjes en paprikareepjes (en als je van pittig houdt de rode peperstukjes) in een kommetje met de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn en 2/3 van de muntblaadjes. Meng en zet weg.
4
Stap 4
Roer in een kommetje de mayonaise los met 1-2 eetlepels water en de zoete chilisaus.
5
Stap 5
Verwarm een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de spiesjes met de paprika-olie. Grill ze vervolgens 2-3 minuten per kant totdat de vis gaar is en de zoete aardappelblokjes mooie grilstrepen hebben.
6
Stap 6
Serveer de spiesjes met de mangosalade en de chilimayonaise. Drizzle de mayonaise over de spiesjes heen of doop de stukjes vis en aardappel erin.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Eiersaladecups

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op