Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Deze Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami is een topper. Italiaans, zonder pasta. Een gerecht dat bij jong en oud in de smaak valt.

Deze ovenschotel is een speciale. Ik zou hem eigenlijk helemaal niet delen hier op de blog. Hij staat namelijk in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020. Bij deze maak ik een uitzondering, en deel ik hier een recept van de 2020 scheurkalender.

Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020

Vanaf deze week is de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020 officieel verkrijgbaar. Yes! Op dit moment worden alle bestelde scheurkalenders (meer dan 1.000 stuks!) ingepakt zodat ze eind deze week bij jullie op de mat liggen.

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender zorgt er voor dat je in 2020 gevarieerd en lekker eet. Het is hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Iedere dag inspiratie om een snelle, lekkere en verse maaltijd op tafel te zetten.

In de kalender vind je de bekende toprecepten van BRENDAKOOKT.NL zoals kip kerrie, spaghetti met ballen en de Mexicaanse wraptaart. Plus 150 nieuwe recepten! Klik hier voor alle informatie, en om je bestelling te plaatsen. Dan heb je de scheurkalender straks als aller eerste in huis!

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Voor de meer dan 250 recepten van de scheurkalender haal ik overal inspiratie vandaan. Inspiratie voor dit gerecht kwam van iets dat ik jaren geleden heb gegeten. In de loop van tijd heb ik het recept regelmatig aangepast. Bij het testkoken voor de scheurkalender likten Joost en Fem hun vingers er bij af. Fem vond het lijken op pizza salami ;)

De basis van de schotel zijn aardappeltjes, met een tomatensaus. De saus is rijk gevuld met paprika, courgette en (heel verrassend) tomaten. De kruidige salami zorgt voor extra pit. Mozzarella brengt alles bij elkaar en verse basilicum zorgt voor de finishing touch.

Italiaans, met een twist. Met aardappeltjes. In de scheurkalender vind je nog veel meer van dit soort gerechten die anders dan anders zijn. Al worden ze ook afgewisseld met bekende klassiekers die echt niet op je bord mogen ontbreken in het jaar.

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

20 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram voorgekookte aardappeltjes
 • 2 rode paprika’s in blokjes
 • 1 courgette in blokjes
 • 3 tomaten in blokjes
 • 300 gram passata gezeefde tomaten
 • 100 gram crème fraîche
 • 125 gram salamiworst in blokjes
 • 1 bol mozzarella in blokjes
 • theelepel gedroogde oregano
 • olijfolie om in te bakken en in te vetten
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
 • Verwarm een grote pan met olijfolie en bak hier de courgette en paprika in. Doe hierna de tomaten erbij, samen met de passata. Breng op smaak met zout, peper en de oregano. Verwarm dit en laat het 5 minuten pruttelen op zacht vuur. Roer hierna de crème fraîche erdoor.
 • Verdeel de aardappeltjes over de ovenschaal en verdeel hierover de saus met de groenten. Verdeel hierover de salami met mozzarella.
 • Bak de schotel in 25 minuten af en serveer direct.
Pin dit recept
Afdrukken

Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
 1. Dit gerecht komt als geroepen!!! Ik liep vanochtend nog nadenken dat ik iets met salami moet doen. Deze ligt al een weekje in de koelkast en moet deze week echt op. Komt goed dus :)

 2. Ziet er heerlijk uit! Ik heb ipv aardappels gnocchi gekocht. Mijn man houdt niet zo van aardappel.
  Zou je die dan ongekookt er bij doen? Of eerst bakken of koken? En Hoelang dan in de oven?

 3. Wij aten het zojuist en het was smaakvol! Wel was het bij ons onderin de schaal erg vochtig, het leek wel een beetje op soep. Hoe kan ik dat proberen te voorkomen de volgende keer?

 4. Zeer lekkere, eenvoudige en toch smakelijke ovenschotel!!! Ik heb de aardappelen in blokjes, mozzarella en chorizo eerst in de schotel gekieperd met daarboven de saus en dan rijkelijk veel parmezaanse kaas overheen gestrooid!! Jammie!!!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk