Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen

Een nieuw recept met boerenkool. Dit recept is niet wat je van boerenkool gewend bent. Het is een boerenkoolsalade met rode biet en pompoen.

Boerenkool, maar dan anders bereid dan je gewend bent. Ik kan je super veel vertellen over deze lekkere boerenkoolsalade met rode biet en pompoen, maar eigenlijk moet moet je het luisteren in plaats van lezen. In de nieuwste podcast-aflevering ga ik aan de slag met dit recept. Ik neem je mee in de bereiding, geef tips om een wintersalade te maken en test twee dressings bij dit recept.

De podcast aflevering met alle tips luister je via ITunes of Spotify, zoek op Brenda Kookt. Heb je niet de beschikking om te luisteren via deze diensten? Luister de podcast dan via onderstaande player:

Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen

Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen

De boerenkoolsalade met rode biet en pompoen is een ideale salade voor de donkere maanden. Licht-zoete gegrilde biet en pompoen, met romige ricotta en pijnboompitjes. De honing/mosterd/balsamicodressing is mijn favoriet, maar als je van pittig houdt dan is de andere dressing voor jou misschien nog lekkerder.

Meer recepten met boerenkool? Klik hier voor een hele lekkere boerenkoolstamppot met shoarma, en check hier de hartige taart met boerenkool.

Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen

Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen

40 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 200 gram pompoenblokjes
  • 3 kleine bieten
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel gemberpasta of geraspte verse gember
  • 150 gram boerenkool weet dus nog even niet hoeveel
  • 4 eetlepels ricotta
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • zout en peper

Voor honing/mosterd/balsamico dressing:

  • 1,5 eetlepel appel azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 0,5 theelepel balsamico azijn
  • ½ theelepel Dijon mosterd
  • 1 ?teen knoflook geperst
  • snuf zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de pittige dressing van soja saus met sriracha:

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel soya saus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel sriracha saus
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bieten en pompoen in blokjes en verdeel dit over de bakplaat.
  • Meng de olijfolie met honing en gember. Verdeel dit over de bieten en pompoen.
  • Rooster de bieten en pompoenblokjes 35 tot 40 minuten in de oven.
  • Maak de dressing naar keuze door deze in een kommetje door elkaar te roeren.
  • Roer de dressing door de boerenkool. Verdeel dit over een grote kom en verdeel hierover de lauwwarme groenten. Verdeel tot slot de ricotta over de salade en bestrooi met pijnboompitjes.
Pin dit recept
Afdrukken

Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen

(Visited 2 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk