Ga naar de inhoud

Kip met basilicum en prosciutto – Saltimbocca met een twist

Vandaag deel ik een klassieker met een twist. Een kiprecept met een twist. Saltimbocca in een ander jasje. Kip met basilicum en prosciutto. Een stukje kip bomvol smaak! Saltimbocca is een Italiaans gerecht. Het origineel bevat dunne lapjes kalfsvlees bedekt met rauwe ham en salie, dit wordt gebakken in witte...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kip met basilicum en prosciutto – Saltimbocca met een twist

Vandaag deel ik een klassieker met een twist. Een kiprecept met een twist. Saltimbocca in een ander jasje. Kip met basilicum en prosciutto. Een stukje kip bomvol smaak!

Saltimbocca is een Italiaans gerecht. Het origineel bevat dunne lapjes kalfsvlees bedekt met rauwe ham en salie, dit wordt gebakken in witte wijn. Een heerlijk gerecht, wat ik heb gegeten op Sicilië. Deze keer gaf ik een andere twist aan het lekkere gerecht. Gepaneerde kip met basilicum en prosciutto, een rauwe Italiaanse ham.

Kip met basilicum en prosciutto

Kip met basilicum en prosciutto

Een stukje kip kan saai zijn, maar een goed stuk kip kan ook heel erg smaakvol zijn. Dat laatste is het geval bij dit gerecht. Voor mijn versie van Saltimbocca met een twist gebruik ik de lekkerste Italiaanse smaken. Je likt er je vingers bij af!

De platte kipfilets breng ik op smaak met zout, peper en citroensap. Hierover verdeel ik basilicum en dit rol ik in een plakje prosciutto. Dit paneer ik door het door ei te halen en vervolgens te bedekken met panko. In de margarine bak ik een lekker krokant en goudbruin korstje.

Ik serveer de gepaneerde kip met basilicum en prosciutto met in balsamico gemarineerde tomaatjes en buffel mozzarella. Voor een complete maaltijd serveer je het met aardappelen, brood of pasta.

Tip: Wil je meer weten over kip?  Kiprecepten.nl is dé website van de pluimveesector in Nederland, hier vind je alle informatie over kip. Naast recepten vind je ook achtergrondinformatie over de herkomst van kippenvlees.

Kip met basilicum en prosciutto

Kip met basilicum en prosciutto

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Kiprecepten.nl, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip met basilicum en prosciutto – saltimbocca met een twist

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de kipfilet over de lengte door. Stamp de kipfilet plat met de achterkant van een (koeken)pan. Leg huishoudfolie tussen de pan en de kip.
2
Stap 2
Breng de kip op smaak met zout en peper, en een beetje citroensap. Leg een blaadje basilicum op de kipfilet en wikkel een plak prosciutto om de kipfilet heen.
3
Stap 3
Paneer de kipfilet door het eerst door het ei te halen en daarna door de panko.
4
Stap 4
Verwarm margarine in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin.
5
Stap 5
Doe de gehalveerde tomaatjes in een kom. Doe de olijfolie, balsamicoazijn, citroenrasp, tijm en fijngesneden basilicum erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar.
6
Stap 6
Serveer de gepaneerde basilicum saltimbocca met de gemarineerde tomaatjes en mozzarella.
7
Stap 7
Serveer voor een complete maaltijd met aardappeltjes, brood of pasta.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op