Kip met basilicum en prosciutto – Saltimbocca met een twist

Vandaag deel ik een klassieker met een twist. Een kiprecept met een twist. Saltimbocca in een ander jasje. Kip met basilicum en prosciutto. Een stukje kip bomvol smaak!

Saltimbocca is een Italiaans gerecht. Het origineel bevat dunne lapjes kalfsvlees bedekt met rauwe ham en salie, dit wordt gebakken in witte wijn. Een heerlijk gerecht, wat ik heb gegeten op Sicilië. Deze keer gaf ik een andere twist aan het lekkere gerecht. Gepaneerde kip met basilicum en prosciutto, een rauwe Italiaanse ham.

Kip met basilicum en prosciutto

Kip met basilicum en prosciutto

Een stukje kip kan saai zijn, maar een goed stuk kip kan ook heel erg smaakvol zijn. Dat laatste is het geval bij dit gerecht. Voor mijn versie van Saltimbocca met een twist gebruik ik de lekkerste Italiaanse smaken. Je likt er je vingers bij af!

De platte kipfilets breng ik op smaak met zout, peper en citroensap. Hierover verdeel ik basilicum en dit rol ik in een plakje prosciutto. Dit paneer ik door het door ei te halen en vervolgens te bedekken met panko. In de margarine bak ik een lekker krokant en goudbruin korstje.

Ik serveer de gepaneerde kip met basilicum en prosciutto met in balsamico gemarineerde tomaatjes en buffel mozzarella. Voor een complete maaltijd serveer je het met aardappelen, brood of pasta.

Tip: Wil je meer weten over kip?  Kiprecepten.nl is dé website van de pluimveesector in Nederland, hier vind je alle informatie over kip. Naast recepten vind je ook achtergrondinformatie over de herkomst van kippenvlees.

Kip met basilicum en prosciutto

Kip met basilicum en prosciutto – Saltimbocca met een twist

30 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets
  • sap en rasp van 1 citroen
  • klein bosje verse basilicum
  • 4 plakken prosciutto
  • 2 eieren geklutst
  • 100 gram panko
  • 100 gram cherry tomaatjes gehalveerd
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 bol buffel mozzarella
  • margarine om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd de kipfilet over de lengte door. Stamp de kipfilet plat met de achterkant van een (koeken)pan. Leg huishoudfolie tussen de pan en de kip.
  • Breng de kip op smaak met zout en peper, en een beetje citroensap. Leg een blaadje basilicum op de kipfilet en wikkel een plak prosciutto om de kipfilet heen.
  • Paneer de kipfilet door het eerst door het ei te halen en daarna door de panko.
  • Verwarm margarine in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin.
  • Doe de gehalveerde tomaatjes in een kom. Doe de olijfolie, balsamicoazijn, citroenrasp, tijm en fijngesneden basilicum erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar.
  • Serveer de gepaneerde basilicum saltimbocca met de gemarineerde tomaatjes en mozzarella.
  • Serveer voor een complete maaltijd met aardappeltjes, brood of pasta.
| Afdrukken

Kip met basilicum en prosciutto

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Kiprecepten.nl, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk