Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen

Eigenlijk is de uitgebreide titel van dit recept: Vegetarische herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen. Een perfecte pasta voor deze tijd van het jaar, die op een kleine dingetje na zelfs helemaal plantaardig is. De pasta is een ideale makkelijke maaltijd.

Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen

Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen

Pasta en spinazie is altijd een goed idee, en champignons er bij doen het ook goed. Vaak maak ik hier een roomsaus bij, zoals ik bij dit recept deed. Deze keer wilde ik eens wat anders. Een meer herfst variant.

De champignons zijn de hero van dit gerecht. Ze zorgen er voor dat je het vlees niet mist. Ik bak de champignons goudbruin in Becel vloeibaar, samen met ketjap brengt dit super veel smaak aan de champignons. Dit bak ik samen met de rode ui en spinazie.

Als extraatje voeg ik geroosterde pompoenblokjes toe, met als finishing touch geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaan.

De Parmezaan is wat mij betreft onmisbaar in dit recept, maar dus niet plantaardig. Vervang dit voor een plantaardige variant of laat dit weg als je liever vegan eet.

Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen

Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen

25 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram tagliatelle
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 350 gram pompoenblokjes
  • 400 gram champignons of gemengde paddenstoelen
  • 400 gram verse spinazie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas ter garnering
  • Becel vloeibaar om in te bakken
  • 1,5 eetlepel Becel Olie Blend Classic
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel met Becel Olie Blend Classic en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoenblokjes 30-40 minuten in de oven.
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter of olie.
  • Verwarm een hapjespan of wok op het vuur met een flinke scheut Becel vloeibaar. Fruit de rode ui samen met de knoflook aan. Doe de champignons erbij en bak dit een paar minuten aan. Voeg hierna de ketjap toe, samen met een beetje water. Breng aan de kook en laat dit 10 minuutjes pruttelen.
  • Doe de spinazie erbij en roerbak dit mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Als de spinazie is geslonken doe je de pasta en pompoenblokjes erbij verwarm dit nog even kort mee.
  • Bestrooi de herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen bij het serveren met geraspte Parmezaan.
Pin dit recept
Afdrukken

Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.

(Visited 11 times, 3 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
  1. Klinkt heerlijk! Ga het deze week proberen te maken. Maar: ik woon in de VS en geen Becel hier. Enig advies wat ik het beste zou kunnen gebruiken?

  2. Klinkt heerlijk! Ga het deze week proberen te maken. Maar: ik woon in de VS en geen Becel hier. Enig advies wat ik het beste zou kunnen gebruiken?

  3. Heerlijk vegetarisch gerecht! Mijn man vond t ook zalig (en hij mist normaal vlees/vis).
    Ik heb nog wat extra kruiden op de pompoen gedaan voordat ik t in de oven deed. Verstegen heeft nu kruiden speciaal voor pompoen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk