Pizza van Turks brood met gehakt

Deze lekkere snackmaaltijd is een ideale zondagsmaaltijd. Een combinatie van Turkse pizza, (Italiaanse) pizza en een broodje shoarma. Klinkt als een rare combi? Echt niet! Deze pizza van Turks brood is super lekker.

Turks brood als basis voor een pizzabrood, dat hebben we vaker gedaan. Deze met tonijn is een topper. Deze keer wilde ik een simpel weekendgerecht, maar wel een heel lekkere.

Pizza van Turks brood met gehakt

Pizza van Turks brood met gehakt

Een Turks brood, belegd met de ingrediënten van een Turkse pizza. Zo kan ik dit borrelbrood het best omschrijven.

Een basis van tomatensaus met gehakt, ui en peper. Paprika en tomaat als topping. Met een beetje mozzarella. Super simpel. Maar super lekker, om je tanden in te zetten!

Serveer met sla en zoveel knoflooksaus als je wilt.

Tip: de mozzarella kun je ook vervangen door feta of een andere zachte kaas.

Pizza van Turks brood met gehakt

Turkse pizza brood

15 minuten
+ 15 minuten
4 - 8 punten

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 200 ml passata gezeefde tomaten of andere tomatensaus
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1,5 paprika in reepjes
  • cherrytomaatjes
  • halve bol mozzarella
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Voor erbij:

  • sla
  • knoflooksaus naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul, samen met de ui, knoflook en peper. Roer regelmatig door. Breng op smaak met zout.
  • Snijd de bovenkant van het Turks brood. Besmeer het brood met de tomatensaus. Beleg dit met het gehaktmengsel. Verdeel de paprika en tomaatjes over het gehakt en verdeel tot slot ook de stukken mozzarella over het Turks brood.
  • Verwarm het Turks brood 15 minuten in de oven, tot de mozzarella gesmolten is.
  • Serveer de pizza van Turks brood met sla en knoflooksaus naar smaak.
Pin dit recept
Afdrukken

Pizza van Turks brood met gehakt


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Wat doe je met de bovenkant van het brood. Ik heb een zelfde soort recept en plaats de bovenkant er dan weer op en doe er wat geraspte kaas over en dan in de oven.
    Toch zonde om weg te gooien?

  2. Lekker hoor !! Ik doe zelf het brood doormidden en heb dan 2 pizza’s en zet ook wel eens de gesneden topping klaar zodat iedereen zelf zijn favoriet kan maken.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk