Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Macaronischotel met krokante korst

Echt comfortfood. Dat is deze macaronischotel met krokante korst. Een warme schotel die rode gehaktsaus combineert met macaroni in kaassaus en een perfect goudbruine, krokante korst. Hier wil je toch meteen induiken? Zeker als aan de zijkant de saus nog bubbelt als je de schotel uit de oven haalt.

Macaronischotel met krokante korst

Macaronischotel met krokante korst

Deze schotel doet me denken aan een Shepperd’s pie. Alleen dan anders. Wat er is gebleven, is de vulling van gehakt en de krokante korst. Verder is deze schotel wel een tikkeltje anders. Zo is de aardappelpuree vervangen door macaroni.

De basis van de schotel is een tomatensaus met gehakt en macaronigroenten. Daarop verdeel ik een kaassaus waar ik de gekookte macaroni doorheen heb geroerd. Hierop verdeel ik panko en nóg meer kaas. Zo ontstaat een dikke, krokante, goudbruine korst.

Als dit alles uit de oven komt, heb je een mega lekkere ovenschotel voor je neus. Alles wat je wilt op een koude dag is een hap nemen van deze macaronischotel.

Macaronischotel met krokante korst

Macaronischotel met krokante korst

40 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl chilipoeder
  • 1,5 tl gedroogde oregano
  • 3 takjes rozemarijn
  • 450 gram macaronigroenten
  • 400 ml passata
  • 100 ml water
  • 50 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 600 ml melk
  • 200 gram macaroni
  • 100 gram pecorinokaas geraspt (of Parmezaanse kaas)
  • 50 gram panko
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olie in een grote hapjespan of wok. Bak het gehakt hierin rul. Breng op smaak met zout en peper en voeg de knoflook, chilipoeder, oregano en 2,5 takje rozemarijn toe. Bak dit even mee.
  • Doe hierna de macaronigroenten erbij en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg hierna de passata en het water toe, breng het geheel aan de kook en laat daarna op zacht vuur 15 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm de boter in een steelpannetje. Doe de bloem erbij als de boter is gesmolten en goudbruin kleurt. Verwarm de bloem 2 minuten mee voor je beetje bij beetje de melk toevoegt. Roer de melk tussendoor constant door om klontjes te voorkomen.
  • Kook het mengsel hierna 5 minuten zachtjes tot de saus dikker wordt. Roer hierna de gekookte macaroni erdoor, samen met de helft van de kaas.
  • Verwijder de takjes rozemarijn, verdeel het gehaktmegnsel hierna over de ovenschaal. Verdeel hierover de macaroni in kaassaus en bestrooi de pasta vervolgens met de panko. Maak af met de overige kaas en blaadjes rozemarijn.
  • Verwarm de macaronischotel 20 minuten in de oven tot de schotel een mooie, goudbruine korst heeft.

Macaronischotel met krokante korst

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Kirsten 17 november 2019 om 10:00

    Heb het gisteren gemaakt, smaakte heerlijk!

    Ik kon alleen niet in de bereiding terug vinden wanneer de oregano toegevoegd moest worden. ?

    1. Brenda Kookt 18 november 2019 om 07:43

      Wat leuk om te horen Kirsten. Excuus voor de oregano, ik heb het toegevoegd in de bereiding.

  2. Janny 19 december 2019 om 21:51

    Ik heb het deze week gemaakt, ik heb losse groente (prei, paprika en courgette) gebruikt i.p.v. macaronigroente en het was heerlijk

  3. Miranda 9 juni 2020 om 16:28

    Kan ik je recepten ook op de een of andere manier op je website opslaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept