Griekse pita’s met paprika

Deze pita’s zijn het ideale avondmaaltje: snel om te maken, boordevol groenten en dankzij de romige fetadip heb je een echte snackbelevenis. Deze Griekse pita’s met paprika zijn daarom ook mijn nieuwe favoriete gerecht. En om die reden vind je ze ook terug in de Makkelijke maaltijden scheurkalender 2020!

Omdat dit Joor haar favoriete gerecht uit de scheurkalender is, wilden we hem alvast als preview delen op Brenda Kookt. Een supersnel en lekker vegetarisch recept. Want lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. 

Griekse pita's met paprika

Makkelijke maaltijden scheurkalender 2020

De scheurkalender is het ideale cadeau om te geven! (Sint- en Kersttip!) De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender biedt een jaar lang, iedere dag inspiratie om een snelle, lekkere en verse maaltijd op tafel te zetten. Het is hét hulpmiddel om een weekmenu samen te stellen waar het hele gezin van smult.

De toegankelijke maaltijden uit de scheurkalender staan binnen 30 minuten op tafel. De maaltijden kook je helemaal zelf, dus zonder pakjes en zakjes. En de ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt om de hoek.

Klik hier voor alle informatie over de scheurkalender, en om jouw exemplaar te bestellen.
Let op: op = op! 

Griekse pita's met paprika

Griekse pita’s met paprika

Deze Griekse pita’s met paprika is een vegetarisch gerecht. Dankzij de grote stukken champignons en paprika die je aanbakt met wat oregano mis je het vlees in de pita’s helemaal niet.

De Griekse pita’s serveren we met een lekkere fetadip. Door de feta te mengen met crème fraîche en knoflook, krijg je een lekkere, licht zoute dip met knoflooksmaak. Ik weet niet hoe dat met jullie is, maar ik vind dat echt een van de lekkerste smaken. Een heel fijne toevoeging op de Griekse pita’s. Ik zeg meteen proberen!

Griekse pita’s met paprika

4 personen

Ingrediënten

 • 500 g champignons in kwarten
 • 2 paprika’s in stukjes
 • 3 tl gedroogde oregano
 • 100 g feta
 • 200 g crème fraîche
 • 1 teentje knoflook geperst
 • 6 - 8 pitabroodjes
 • 1 rode ui in halve ringen
 • klein zakje ijsbergsla in reepjes gesneden
 • peper en zout
 • olie om in te bakken

Bereiding

 • Bak de champignons 5 minuten in een koekenpan met olie erin op hoog vuur. Voeg de paprikastukjes en gedroogde oregano toe en bak op lager vuur nog 3-4 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
 • Meng in een kommetje de feta met crème fraîche, knoflook en 2-3 eetlepels water. Breng op smaak met flink wat peper.
 • Warm de pitabroodjes op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 • Serveer de pitabroodjes met de groentevulling, de feta-knoflooksaus, uiringen en de ijsbergsla. Vul de broodjes aan tafel.

Tip:

Je kunt eventueel ook stukjes gesneden kip toevoegen bij de paprika en champignons. Bak ze dan vanaf het begin mee.
Pin dit recept
Afdrukken

Griekse pita's met paprika


Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk