Pompoensoep met sinaasappel en appel

Vandaag gaan we voor soep, pompoensoep met sinaasappel en appel. Een verse, zelfgekookte soep is dé manier om extra groenten binnen te krijgen. In een soep kun je gemakkelijk veel groenten verwerken. Zo na de feestdagen komt dat wel van pas toch?

Pompoensoep met sinaasappel en appel

Pompoensoep met sinaasappel en appel

Dit is mijn versie van de pompoensoep met sinaasappel en appel uit de verspakketten uit de supermarkt. Het is een kruising van het verspakket van Lidl en Albert Heijn.

In de AVROTROS Radar-uitzending van afgelopen maandag hebben we de verspakketten uit de supermarkt onder de loep genomen. Zijn de pakketten echt wel zo handig en is het niet veel goedkoper om de producten los in de supermarkt te kopen? Via deze pagina kun je de uitzending terugkijken en geven we je antwoord op deze vragen.

Dit is een snelle soep die het heel goed doet als lunch of makkelijke maaltijd. Een lekker broodje erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Bij de foto’s in dit artikel eet ik de crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache. Wil je liever een andere soep met pompoen maken? Ga dan voor geroosterde pompoensoep. Hierbij wordt de pompoen in de oven geroosterd, waardoor de soep zoeter van smaak wordt.

Pompoensoep met sinaasappel en appel

Pompoensoep met sinaasappel en appel

15 minuten
+ 25 minuten
4 kommen

Ingrediënten

 • 1 ui grof gesneden
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 1 cm gember vers, geraspt
 • 1 fles pompoen gehalveerd, pitten verwijderd en in stukken gesneden
 • 1 winterwortel geschrapt en in grove stukken
 • 1 appel klokhuis verwijderd en in blokjes
 • 1 sinaasappel geperst
 • 2 blokjes groentebouillon
 • 1 liter water
 • olie om in te bakken

Bereiding

 • Verwarm olie in een grote pan en fruit de ui met knoflook aan op medium vuur. Doe de geraspte gember, pompoen en wortel erbij en bak 5 minuten mee. Doe hierna de blokjes appel, het sinaasappelsap, de bouillonblokjes en het water erbij.
 • Breng aan de kook en laat de soep 25 minuten koken.
 • Pureer de soep met een staafmixer glad.
 • Serveer de soep met een broodje. Lekker als lunch of snelle avondmaaltijd.
Pin dit recept
Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk