Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta. Een warme salade, of niet?

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Een verrassende combinatie van geroosterde groenten met romige ricotta, zoete honing en zoute pistachenootjes.

Kunnen we dit beschouwen als de eerste salade van het lente-seizoen? Ik vind van wel, als je het koud eet. Het is een overgangsrecht. De smaken en ingrediënten doen winters aan. Je kunt het zowel koud als warm eten. Net wat je zelf lekker vindt.

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

20 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram wortelen geschrapt en in stukken gesneden
  • 4 bieten voorgekookt, in grove stukken
  • 125 gram ricotta
  • 1 eetlepel honing
  • 1 takje rozemarijn gerist en grof gehakt
  • 250 gram verse spinazie
  • 50 gram pistachenootjes grof gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kook de stukken wortel 10 minuten voor.
  • Verdeel de bieten en wortelen allebei over een zijde van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de bieten en wortelen 25 minuten in de oven.
  • Roer in een kom de ricotta los en voeg de honing en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer door elkaar zodat alles goed gemengd is.
  • Verdeel de spinazie over een schaal of de borden. Verdeel hierover de warme geroosterde bieten en wortelen, samen met de honing-ricotta. Bestrooi tot slot met de pistachenootjes.
| Afdrukken

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk