Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bloemkoolsteak met chimichurri

Het is weer barbecuetijd! Dus hoogste tijd voor mijn favoriete barbecuegerecht met groenten, dat je gelukkig ook gewoon in de pan kunt maken. Deze bloemkoolsteak met chimichurri zijn heel makkelijk te maken en een echt bijzonder traktatie op tafel!Bloemkoolsteak met chimichurri

Bloemkoolsteak met chimichurri

Ik probeer meer groentegerechten voor op de barbecue te maken de laatste tijd. De barbecue is daar heel erg geschikt voor namelijk! En om niet steeds te blijven hangen bij mais en aardappel van de barbecue zocht ik een geschikt alternatief. Ik kwam uit bij bloemkool. Door de vaste textuur is de bloemkool namelijk heel erg geschikt om te grillen. Tijd dus voor een Argentijnse variant van de bloemkoolsteak: steak met chimichurri! (ga je toch liever voor vlees, check dan hier de picanha met chimichurri)

Chimichurri is een Argentijnse topping die je doorgaans serveert bij steak. Maar bij deze licht knapperige en goudbruin gebakken steak van bloemkool past deze topping ook prima. De licht zoute Parmezaanse kaas maakt het geheel helemaal af. Wil je er een hele maaltijd van maken? Serveer de bloemkoolsteak met chimichurri dan met knapperig gebakken of een gepofte aardappel. Heerlijk!

Bloemkoolsteak met chimichurri

Bloemkoolsteak met chimichurri

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 1 rode peper gebruik ½ peper als je niet van pittig houdt
 • 15 gram platte peterselie
 • 2 teentjes knoflook
 • ½ ui
 • 1 eetlepel azijn
 • 50 ml olijfolie
 • 1 bloemkool
 • Handje pijnboompitjes ter garnering
 • Parmezaanse kaas ter garnering
 • 1-2 eetlepels boter om in te bakken
 • peper en zout

Bereiding

 • Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper in kleine stukjes. Snijd ook de platte peterselie zo klein mogelijk. Snijd of plet de knoflookteentjes en snipper de witte ui. Voeg samen in een kommetje.
 • Voeg vervolgens de azijn en de olijfolie toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat staan tot serveren.
 • Bak de pijnboompitjes in een grote, droge koekenpan tot ze bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en gebruik de pan voor de volgende stappen.
 • Verwijder de bloemkoolbladeren en snijd de bloemkool vervolgens in plakken van 2-3 centimeter dik.
 • Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak vervolgens de bloemkoolplakken 5 minuten per kant en schep steeds de boter uit de pan een beetje over de bovenkant van de bloemkoolplakken heen. Doe dit met alle plakken bloemkool. Leg ze daarna op een bord en breng ze op smaak met peper en zout. Gebruik je de barbecue? Bestrijk dan de plakken bloemkool met wat olie of boter en rooster ze 3-4 minuten per kant op het rooster van de barbecue.
 • Serveer de bloemkoolsteaks met de pijnboomtjes en een beetje chimichurri eroverheen. Geef de rest van de chimichurri ernaast. Rasp grove vlokken Parmezaanse kaas over de steaks en serveer meteen.

Bloemkoolsteak met chimichurri

Bloemkoolsteak met chimichurri

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept