Ga naar de inhoud

Bloemkoolsteak met chimichurri

Bloemkoolsteak? Ja! Bloemkoolsteak is mijn nieuwe favoriete gerecht van de barbecue! Helemaal als je 'm serveert met frisse chimichurri!

20 minuten Bereidingstijd
Delen op
bloemkool koken - bloemkoolsteak

Bloemkoolsteak met chimichurri

Het is weer barbecuetijd! Dus hoogste tijd voor mijn favoriete barbecuegerecht met groenten, dat je gelukkig ook gewoon in de pan kunt maken. Deze bloemkoolsteak met chimichurri zijn heel makkelijk te maken en een echt bijzonder traktatie op tafel!Bloemkoolsteak met chimichurri

Bloemkoolsteak met chimichurri

Ik probeer meer groentegerechten voor op de barbecue te maken de laatste tijd. De barbecue is daar heel erg geschikt voor namelijk! En om niet steeds te blijven hangen bij mais en aardappel van de barbecue zocht ik een geschikt alternatief. Ik kwam uit bij bloemkool. Door de vaste textuur is de bloemkool namelijk heel erg geschikt om te grillen. Tijd dus voor een Argentijnse variant van de bloemkoolsteak: steak met chimichurri! (ga je toch liever voor vlees, check dan hier de picanha met chimichurri)

Chimichurri is een Argentijnse topping die je doorgaans serveert bij steak. Maar bij deze licht knapperige en goudbruin gebakken steak van bloemkool past deze topping ook prima. De licht zoute Parmezaanse kaas maakt het geheel helemaal af. Wil je er een hele maaltijd van maken? Serveer de bloemkoolsteak met chimichurri dan met knapperig gebakken of een gepofte aardappel. Heerlijk!

Bloemkoolsteak met chimichurri

Bloemkoolsteak met chimichurri

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkoolsteak met chimichurri

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper in kleine stukjes. Snijd ook de platte peterselie zo klein mogelijk. Snijd of plet de knoflookteentjes en snipper de witte ui. Voeg samen in een kommetje.
2
Stap 2
Voeg vervolgens de azijn en de olijfolie toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat staan tot serveren.
3
Stap 3
Bak de pijnboompitjes in een grote, droge koekenpan tot ze bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en gebruik de pan voor de volgende stappen.
4
Stap 4
Verwijder de bloemkoolbladeren en snijd de bloemkool vervolgens in plakken van 2-3 centimeter dik.
5
Stap 5
Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak vervolgens de bloemkoolplakken 5 minuten per kant en schep steeds de boter uit de pan een beetje over de bovenkant van de bloemkoolplakken heen. Doe dit met alle plakken bloemkool. Leg ze daarna op een bord en breng ze op smaak met peper en zout. Gebruik je de barbecue? Bestrijk dan de plakken bloemkool met wat olie of boter en rooster ze 3-4 minuten per kant op het rooster van de barbecue.
6
Stap 6
Serveer de bloemkoolsteaks met de pijnboomtjes en een beetje chimichurri eroverheen. Geef de rest van de chimichurri ernaast. Rasp grove vlokken Parmezaanse kaas over de steaks en serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op