Wat eten we vanavond?

Mini citroentaartjes met meringue

Oftewel mini lemon meringue pies. Maar als ik zeg mini citroentaartjes met meringue weten jullie denk ik precies wat ik bedoel.

Om de nieuwe website te vieren wilde ik eigenlijk een grote variant van deze taart met jullie delen. Maar het was te veel gedoe. Het deeg, de vulling, het duurde me te lang. En daarbij moest de grote taart na het bakken ook nog 4 uur koelen. En moest je hem dezelfde dag nog opeten. Nu we ivm Corona thuis zijn en niet met grote groepen mensen samenkomen leek me dat niet handig. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een veel simplere versie. 1-persoon porties die je heel makkelijk uit de hand eet.

Maak je er toch iets meer dan je nodig hebt? Dan deel je ze uit aan familie of je buren.

Mini citroentaartjes met meringue

Mini citroentaartjes met meringue

Deze citroentaartjes hebben een bodem van bladerdeeg. Door het bladerdeeg blind te bakken wordt het bladerdeeg mooi krokant. De schelpjes van bladerdeeg worden gevuld met lemon curd (klik hier voor het recept) en afgetopt met een wolk van het eiwitschuim.

Na de oven moeten de mini citroentaartjes met meringue wel nog afkoelen, zodat de lemon curd stolt. Hierna kan het grote genieten beginnen. Pak een citroentaartje met de hand en hap het af. Zo lekker!

Mini citroentaartjes met meringue

Mini citroentaartjes met meringue

30 minuten
+ 20 minuten
8 stuks

Ingrediënten

 • 8 plakjes bladerdeeg
 • 2 eiwitten
 • 25 gram kristalsuiker
 • 200 gram lemon curd
 • vloeibare margarine om in te vetten
Extra benodigdheden:
 • Muffintray
 • Steunvulling (zoals bakbonen)

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvormpjes in.
 • Steek 6 cirkels uit het bladerdeeg, met een diameter van ongeveer 10,5 cm. Beleg de ingevette muffinvormpjes met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de onderkant van het deeg. Knip het bakpapier in kleinere vierkantjes en beleg hier het bladerdeeg mee, verdeel hierover de steunvulling.
 • Bak het bladerdeeg 15 minuten in de oven. Verwijder hierna de steunvulling en het bakpapier en bak het bladerdeeg nog 5 minuten. Haal het bladerdeeg hierna uit de oven en zet de oven op 180 graden.
 • Klop de eiwitten tot het stijf begint te worden. Doe de suiker erbij en klop dit mee tot de stijve pieken ontstaan.
 • Verdeel de lemon curd over de bakjes bladerdeeg. Verdeel hierover het opgeklopt eiwit.
 • Verwarm de citroentaartjes 15 minuten in de oven.
 • Laat de citroentaartjes hierna afkoelen op het aanrecht, zet ze hierna nog 1 uur in de koelkast.

Mini citroentaartjes met meringue

Mini citroentaartjes met meringue

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Comments

 1. Elseline 6 mei 2020 at 11:53

  Wat een fantastische vervanger! Ik vind lemon merengue pie erg lekker, maar inderdaad altijd veel gedoe om te maken. Top receptje dit!

  Reply
 2. Anne 7 mei 2020 at 13:40

  Wat een heerlijk recept lijkt me dit. Dank je wel daarvoor. Als ik nou mijn minimuffinvorm wil gebruiken, zouden ze dan korter in de oven kunnen? Of wordt het bladerdeeg dan niet gaar? Ik ben enorm op zoek naar kleine hapjes voor feestjes.

  Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: