Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Groene aspergesalade met tomaat en mozzarella

Dit zijn van die recepten om blij van de worden, het is de zon op je bord! Simpel om te maken, maar zoveel smaak. Heerlijk! Deze groene aspergesalade met tomaat en mozzarella, oftewel caprese is een topper!

Groene aspergesalade met tomaat en mozzarella

Groene aspergesalade met tomaat en mozzarella

Simpel kan zo lekker zijn, zeker bij saladerecepten. Bij dit recept is dat niet anders.

Kort geblanceerde groene asperges met tomaatjes gemarineerd in groene pesto. Daarbij gebruik ik vijgen/balsamicoazijn, mijn favoriet. Je kunt dit ook vervangen door andere goede balsamicoazijn. Stukken mozzarella en verse basilicum maken het af.

Een simpele salade, die bij vele in de smaak zal vallen.

Je maakt de groene aspergesalade voor de lunch of serveert hem bij het avondeten. Ook is dit een lekkere salade om bij een barbecue te serveren. In dat geval is het nog lekkerder om de groene asperges ook even op de barbecue te grillen.

Groene aspergesalade met tomaat en mozzarella

Groene aspergesalade met tomaat en mozzarella

+ 20 uur

Ingrediënten

  • 350 gram groene asperges
  • 250 gram cherrytomaatjes bijv. in verschillende kleuren
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 3 eetlepels dadel/balsamicoazijn
  • 1 bol mozzarella in grove stukken
  • 10 gram verse basilicum grof gesneden
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwijder de uiteinden van de asperges. Blanceer de asperges ongeveer 4 minuten in kokend water. Dompel de groenten na het blanceren even kort in (ijs)koud water zodat de garing stopt en ze mooi groen blijven.
  • Halveer de tomaatjes en roer hier een eetlepels pesto door.
  • Leg de asperges op een schaal en verdeel de tomaatjes erover. Besprenkel dit met de azijn en verdeel de stukken mozzarella erover. Bestrooi met de verse basilicum. Verdeel vervolgens de overige groene pesto over de salade en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de salade hierna direct. Lekker met een stuk brood of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

Groene aspergesalade met tomaat en mozzarella

Groene aspergesalade met tomaat en mozzarella

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Ckk 13 mei 2020 om 16:57

    De Recepten zijn erg lekker.

  2. Audrey 14 mei 2020 om 09:28

    Oooeee, dit lijkt me lekker! En we hebben nog groene asperges liggen…

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept