Venkelsoep met prei

Een lekkere lichte lentesoep, dat is deze venkelsoep met prei. Met ringetjes verse lente-ui en spekjes is de soep nog lekkerder. Lekker bij de lunch, of als voorgerecht bij de avondmaaltijd.

Venkelsoep met prei

Lentesoep met venkel en prei

Soep. Op een warme zomerdag moet je er waarschijnlijk niet aan denken, maar iedere andere dag eet ik het heel graag. Deze venkelsoep met prei is weer eens wat anders dan een kommetje tomatensoep of courgettesoep.

Een beetje kruidig door de venkel, romig door de aardappelen en nog lekkerder met een topping van het groen van de venkel, gebakken spekblokjes en ringetjes lente ui. Tip: de spekblokjes kun je als je het lekker vindt ook vervangen door snippers gerookte zalm.

Ben je opzoek naar een andere soep? Neem een kijkje op deze pagina waar alle soeprecepten bij elkaar staan.

Venkelsoep met prei

Venkelsoep met prei

+ 30 minuten
4 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • 100 gram aardappel
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 800 ml water
  • 150 gram spekblokjes
  • 2 stengels lente-ui
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de knoflook grof en fruit dit in een pan met olijfolie.
  • Verwijder de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen, dit gebruiken we als garnering. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakken en daarna in stukken. Snijd de prei grof. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Doe de groenten bij de ui in de pan, roerbak 3 minuten mee voor je de bouillonblokjes en het water toevoegt.
  • Breng de soep aan de kook en laat dit op medium-vuur 15 minuten zacht koken.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in.
  • Snijd de lente-ui in ringen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met het groen van de venkel, spekblokjes en ringen lente-ui.
| Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk