Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBroodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella
Bewaren
Ja, dat zie je goed! Ik deel hier serieus een recept voor een broodje aardbei. Maar dit broodje is next level. Met nog meer smaak en een verrassende twist. Een broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella. Zo lekker, dit moet je gewoon een keer proeven.
Broodje aardbei caprese
Vorig jaar op een evenement van Intratuin heeft een chefkok me aardbeien met basilicumsuiker laten proeven. Suiker met daardoorheen gekneusde basilicum. Dat was zo lekker dat ik al die tijd dacht, daar wil ik iets mee. En dat heb ik nu gedaan.
Het resultaat is dit broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella. Oftewel een broodje caprese, maar dan anders. De tomaat is vervangen door aardbeien en er is suiker toegevoegd. Een echte traktatie.
–> Klik hier voor meer luxe belegde broodjes.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella
Stap 1
Houd 5 blaadjes basilicum apart. Maal de rest van de basilicum fijn met een vijzel. Doe de suiker erbij en vijzel dit samen met de basilicum fijn.Stap 2
Halveer de aardbeien en snijd de mozzarella in plakken.Stap 3
Verdeel de mozzarella over de opengesneden harde bollen. Verdeel hierover de overgebleven blaadjes verse basilicum en de aardbeien. Bestrooi het broodje aardbei met 2 theelepels van de basilicumsuiker.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella
Stap 1
Houd 5 blaadjes basilicum apart. Maal de rest van de basilicum fijn met een vijzel. Doe de suiker erbij en vijzel dit samen met de basilicum fijn.Stap 2
Halveer de aardbeien en snijd de mozzarella in plakken.Stap 3
Verdeel de mozzarella over de opengesneden harde bollen. Verdeel hierover de overgebleven blaadjes verse basilicum en de aardbeien. Bestrooi het broodje aardbei met 2 theelepels van de basilicumsuiker.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in