Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella

Ja, dat zie je goed! Ik deel hier serieus een recept voor een broodje aardbei. Maar dit broodje is next level. Met nog meer smaak en een verrassende twist. Een broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella. Zo lekker, dit moet je gewoon een keer proeven.

Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella

Broodje aardbei caprese

Vorig jaar op een evenement van Intratuin heeft een chefkok me aardbeien met basilicumsuiker laten proeven. Suiker met daardoorheen gekneusde basilicum. Dat was zo lekker dat ik al die tijd dacht, daar wil ik iets mee. En dat heb ik nu gedaan.

Het resultaat is dit broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella. Oftewel een broodje caprese, maar dan anders. De tomaat is vervangen door aardbeien en er is suiker toegevoegd. Een echte traktatie.

–> Klik hier voor meer luxe belegde broodjes.

Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella

Broodje aardbei me basilicumsuiker en mozzarella

+ 15 minuten
2 broodjes

Ingrediënten

  • 10 gram verse basilicum
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 7 aardbeien
  • ½ bol mozzarella
  • 2 harde bollen

Bereiding

  • Houd 5 blaadjes basilicum apart. Maal de rest van de basilicum fijn met een vijzel. Doe de suiker erbij en vijzel dit samen met de basilicum fijn.
  • Halveer de aardbeien en snijd de mozzarella in plakken.
  • Verdeel de mozzarella over de opengesneden harde bollen. Verdeel hierover de overgebleven blaadjes verse basilicum en de aardbeien. Bestrooi het broodje aardbei met 2 theelepels van de basilicumsuiker.
Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella
Lunch, Ontbijt
Aardbei, Brood, Mozzarella
Lunch, Zoete recepten
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk