Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kruidige fajita’s met kip en paprika

Zomer op je bord! Dat zijn deze kruidige fajita’s met kip en paprika. Wraps boordevol kleurrijke groenten. Een feest voor het oog, en voor de mond. Want deze kip fajita’s bevatten heel veel smaak!

Kruidige fajita's met kip en paprika

Fajita’s met kip

Een tafel vol ingrediënten waarmee je je eigen fajita bouwt. Eén van mijn favorieten, zo lekker! Het fijne is dat iedereen aan tafel zijn eigen wrap vult. Voeg toe wat je extra lekker vindt, en laat achterwege waar je niet zo van houdt. In dit geval heb ik de kip met de groenten meegebakken, dit kun je ook in een aparte pan doen zodat je dit ook los van elkaar kunt serveren.

Wat je nodig hebt en hoe het werkt:

  • Lekker veel kleurrijke groenten, in dit geval verschillende kleuren paprika en courgette.
  • Gekruide kip. De kipreepjes (en groenten) kruid ik met een mengsel van chilipoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder.
  • Limoensap om de smaken nog spannender en frisser te maken
  • (volkoren) Wraps als basis van de fajita’s
  • Romige avocado en magere kwark, voor erbij. Heerlijke tegenhangers bij de kruidige kip.
  • Verse geitenkaas en peterselie of koriander om de kip fajita’s af te maken

Weekmenu boordevol seizoensgroenten

Dit recept is onderdeel van een kleurrijk weekmenu dat ik samen met andere bloggers ontwikkel voor Veggipedia. Het weekmenu bevat uitsluitend seizoensgroenten, zo vind je deze week tuinbonen en sperziebonen in het menu maar ook courgette en aardbeien en ananas. Ben je benieuwd naar de andere recepten? Hier bekijk je het complete weekmenu met lekkere en gezonde recepten die aan de Schijf van Vijf voldoen.

Kruidige fajita's met kip en paprika

Kruidige fajita's met kip en paprika

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet in reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 paprika’s rood, geel en groen, in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ¾ theelepel komijnpoeder
  • ¾ theelepel knoflookpoeder
  • ¾ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 200 gram ananas op sap in blokjes
  • 6 volkoren wraps (40 gram per stuk)
  • 2 avocado’s fijngeprakt
  • 1 limoen geperst plus extra ter garnering
  • 80 gram verse geitenkaas ter garnering (of geraspte 30+ kaas)
  • koriander of peterselie fijngesneden, ter garnering
  • magere kwark voor erbij
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  • Verwarm een hapjespan, wok of grote koekenpan op het vuur met een beetje olie. Bak de reepjes kipfilet rondom aan. Doe hierna de ui met de de groenten en kruiden in de pan. Roer goed door en bak de groenten in 15 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper.
  • Roer slot de ananas (zonder het sap) en het limoensap door de groenten en verwarm dit nog even kort mee.
  • Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Besmeer de wraps met avocado en beleg dit met het kruidige kipmengsel.
  • Maak de wraps af met extra limoensap, verkruimelde geitenkaas, koriander of peterselie en een lepel kwark.

Tip:

Eet je liever een vegetarische fajita? Vervang de blokjes kipfilet door 300 gram kidneybonen, voeg deze samen met de ananas toe.

Kruidige fajita's met kip en paprika

Kruidige fajita's met kip en paprika

Dit artikel schreef ik in samenwerking met GroentenFruit Huis en NAGF, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Hannes 13 juni 2020 om 19:59

    Zojuist gemaakt en erg genoten met het hele gezin!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept