BBQ Chicken Pasta met spinazie

Als ik aan een echt mannengerecht denk dan denk ik niet zo zeer aan gezond met veel groenten. Eerder aan heel erg lekker, waar je je vingers bij af likt. Deze BBQ Chicken pasta is zo’n gerecht. Pasta met een romige kaassaus, kip in barbecuesaus met krokant gebakken spekjes.

BBQ Chicken Pasta

BBQ Chicken Pasta

Blue Band vroeg mij voor Vaderdag aan de slag te gaan met een echt mannengerecht. Waar alle vaders blij van worden. Als er iets is om blij van te worden dan is het wel een kom pasta met kaas en stukken vlees.

Ik koos in dit geval voor kippendijfilet dat ik combineerde met een smokey barbecuesaus. Door Blue Band voor Koken met kaas toe te voegen ontstaat een snelle romige pastasaus. Dit is zo’n goede combinatie, om je vingers bij af te likken!

Of mijn eigen vader hier ook blij van wordt? Daar was ik wel nieuwsgierig naar. Hij houdt van de macaroni die mijn moeder klaarmaakt, maar daarna houdt het ook wel op ;) Pasta zonder rode saus is sowieso next level voor hem. Maar tot mijn verbazing vond hij het ‘best lekker’. Al kan het natuurlijk niet tippen aan de macaroni van mam.

Op Vaderdag zetten we niet alleen mijn vader in het zonnetje, ook Joost wordt verrast door de meiden (en mij). De BBQ Chicken pasta viel bij hem zeer in de smaak.

BBQ Chicken Pasta

BBQ Chicken Pasta

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 350 gram penne
 • 600 gram verse spinazie
 • 150 gram spekblokjes
 • 350 gram kippendijfilet in blokjes
 • 75 ml barbecuesaus bijvoorbeeld smokey BBQ saus
 • 200 ml Blue Band voor Koken
 • 80 gram geraspte oude kaas of Parmezaan plus extra ter garnering
 • 2 eetlepels Blue Band vloeibaar om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
 • Verwarm een beetje Blue Band vloeibaar in een wok of hapjespan en bak hier de spinazie in aan.
 • Bak in een koekenpan de spekblokjes krokant. Haal de spekblokjes hierna uit de pan en zet even weg. Maak de pan schoon met keukenpapier en verwarm een scheutje Blue Band vloeibaar. Breng de kippendij op smaak met zout en peper en bak dit rondom aan en gaar.
 • Doe de barbecuesaus bij de kip en verwarm dit nog een paar minuutjes mee.
 • Voeg de Blue Band voor Koken toe aan de spinazie en verwarm dit even mee. Doe hierna de kaas erbij en verwarm dit ook mee, roer regelmatig door. Roer hierna de gekookte pasta door de saus.
 • Verdeel de pasta met spinazie over de borden. Verdeel hierover de gebakken spekjes en blokjes kip in barbecuesaus. Garneer de borden met een beetje extra kaas.
BBQ Chicken Pasta
Hoofdgerecht
Barbecue, Pasta, Penne, Spek
Barbecue, Pasta
Pin dit recept
Afdrukken

 

BBQ Chicken Pasta

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Blue band, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
 1. Ha Brenda! Even een vraagje over de spinazie… Wij vinden die bladspinazie heerlijk, maar nog een beetje gevaarlijk voor onze kleine kids. Hoe doe jij dat met de meiden? Of welke diepvriesspinazie is een alternatief?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk