Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Perzikcake met yoghurt

Op een vrije dag, waarop ik geen laptop zou aanraken en niet zou koken had ik ineens zin om een frisse cake te bakken. Aangezien ik helemaal in een perzikfase zit moest het een perzikcake worden. Liefst met nog een beetje yoghurt er door zodat de cake extra zacht en romig zou worden. Het was zo lekker dat ik toch de laptop en camera erbij gepakt heb om het recept ook met jullie te delen. Zie hier: Perzikcake met yoghurt.

Een frisse zomercake, die het ook best goed doet op een regenachtige dag. Al is de perzikcake het aller lekkerste als je hem op eet in het zonnetje.

Perzikcake met yoghurt

Zomercake: Perzikcake met yoghurt

Door het standaard cake-beslag van boter met suiker en zelfrijzend bakmeel heb ik citroenrasp en yoghurt gemengd. In dit geval heb ik het beslag verdeeld over een ronde springvorm maar hiervoor kun je ook een cakevorm gebruiken.

De partjes perzik heb ik vervolgens verdeeld over het beslag. Na het bakken zie je dit niet terug aan de buitenkant van de perzikcake, doordat het beslag is gerezen. Maar de partjes perzik proef je wel zeker terug in de cake.

Wist je dat de perzik nog zoeter in doordat het is verwarmd? Je kunt hierdoor voor de cake ook bijna rijpe perziken gebruiken. Klik hier voor meer zomerrecepten.

Tip: zelfrijzend bakmeel kun je vervangen door bloem en 7 gram bakpoeder.

Perzikcake met yoghurt

Perzikcake met yoghurt

20 minuten
+ 1 uur
10 punten

Ingrediënten

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 150 ml yoghurt
  • rasp van 1 citroen
  • 4 perziken geschild en in partjes
Extra benodigdheden:
  • Springvorm met diameter van 20 cm of cakeblik van 25 cm

Bereiding

  • Vet de springvorm in en plaats eventueel een bakpapiertje op de bodem van de springvorm. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix de boter los en meng met de suiker door elkaar. Klopt tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Doe hierna een voor een de eieren erbij en mix dit goed door.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel samen met het zout bij het beslag en mix dit goed door. Roer hierna de yoghurt en citroenrasp door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de springvorm. Let de partjes perzik in het beslag en druk het eventueel een beetje in.
  • Bak de cake in 60 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
  • Lekker om de cake in de koelkast te bewaren zodat hij extra fris is.

Perzikcake met yoghurt
Tussendoortje
cake, zoet recept
Barbecue, Zoet recept

Perzikcake met yoghurt

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Ineke 29 juni 2020 om 13:40

    Hoi Brenda ik heb zojuist de perzikcake gebakken, heel goed gelukt maar hij is beter geschikt voor een ronde vorm in plaats van een cakeblik. Het volume is te groot waardoor de cake uit elkaar valt als hij afgekoeld is, met een ronde taartvorm word hij niet zo hoog. De smaak is heerlijk, alleen geen keurige sneetjes maar brokjes, ook lekker! Groetjes Inekeqr

  2. Edith 29 juni 2020 om 14:15

    kan deze cake ook in een tulbandvorm?? Moet je dan de zelfde hoeveelheid aan ingredienten aanhouden??

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept