Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Perzikcake met yoghurt

Perzikcake met yoghurt. Basis Hollandse cake met yoghurt en perzik. Hierdoor is de cake extra fris. Lekker op een mooie zonnige dag.

20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Perzikcake met yoghurt

Op een vrije dag, waarop ik geen laptop zou aanraken en niet zou koken had ik ineens zin om een frisse cake te bakken. Aangezien ik helemaal in een perzikfase zit moest het een perzikcake worden. Liefst met nog een beetje yoghurt er door zodat de cake extra zacht en romig zou worden. Het was zo lekker dat ik toch de laptop en camera erbij gepakt heb om het recept ook met jullie te delen. Zie hier: Perzikcake met yoghurt.

Een frisse zomercake, die het ook best goed doet op een regenachtige dag. Al is de perzikcake het aller lekkerste als je hem op eet in het zonnetje.

Perzikcake met yoghurt

Zomercake: Perzikcake met yoghurt

Door het standaard cake-beslag van boter met suiker en zelfrijzend bakmeel heb ik citroenrasp en yoghurt gemengd. In dit geval heb ik het beslag verdeeld over een ronde springvorm maar hiervoor kun je ook een cakevorm gebruiken.

De partjes perzik heb ik vervolgens verdeeld over het beslag. Na het bakken zie je dit niet terug aan de buitenkant van de perzikcake, doordat het beslag is gerezen. Maar de partjes perzik proef je wel zeker terug in de cake.

Wist je dat de perzik nog zoeter in doordat het is verwarmd? Je kunt hierdoor voor de cake ook bijna rijpe perziken gebruiken. Klik hier voor meer zomerrecepten.

Tip: zelfrijzend bakmeel kun je vervangen door bloem en 7 gram bakpoeder.

Perzikcake met yoghurt

Perzikcake met yoghurt

Ingrediënten

punten

Extra benodigd

  • Springvorm met diameter van 20 cm of cakeblik van 25 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze perzikcake met yoghurt

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Vet de springvorm in en plaats eventueel een bakpapiertje op de bodem van de springvorm. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2
Stap 2
Mix de boter los en meng met de suiker door elkaar. Klopt tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Doe hierna een voor een de eieren erbij en mix dit goed door.
3
Stap 3
Voeg het zelfrijzend bakmeel samen met het zout bij het beslag en mix dit goed door. Roer hierna de yoghurt en citroenrasp door het beslag.
4
Stap 4
Verdeel het beslag over de springvorm. Let de partjes perzik in het beslag en druk het eventueel een beetje in.
5
Stap 5
Bak de cake in 60 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
6
Stap 6
Lekker om de cake in de koelkast te bewaren zodat hij extra fris is.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Eiersaladecups

5 reacties

FREDDY
5/5 sterren

ik vond over heerlijk lekker dessert om bij groot bezoek of tussen doortje te geven

Laat een bericht achter

Peter

Hallo Brenda Welke yoghurt kun je het beste gebruiken voor die perzik cake ? Verder wens ik je alvast fijne feestdagen toegewenst Mvg. Peter

Laat een bericht achter

Annemarie
5/5 sterren

Supersnel te maken en heerlijk van smaak! Ik vind em zelfs nog lekkerder als hij een dagje heeft gestaan, dan is de cake lekker stevig.

Laat een bericht achter

Edith

kan deze cake ook in een tulbandvorm?? Moet je dan de zelfde hoeveelheid aan ingredienten aanhouden??

Laat een bericht achter

Ineke

Hoi Brenda ik heb zojuist de perzikcake gebakken, heel goed gelukt maar hij is beter geschikt voor een ronde vorm in plaats van een cakeblik. Het volume is te groot waardoor de cake uit elkaar valt als hij afgekoeld is, met een ronde taartvorm word hij niet zo hoog. De smaak is heerlijk, alleen geen keurige sneetjes maar brokjes, ook lekker! Groetjes Inekeqr

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op