Bruschetta brie met peer en serranoham

Ik ben gek op dit soort kleine hapjes. Lekker bij de borrel, als hapje vooraf of als avondmaaltijd. Allemaal lekkere kleine dingen bij elkaar, dat maakt bij elkaar ook een maaltijd toch? Deze bruschetta brie met peer en serranoham doet het daar uitstekend bij!

Bruschetta brie met peer en serranoham

Bruschetta brie met peer en serranoham

Deze smaken bij elkaar zijn top. Een krokant stokbroodje met zachte romige brie uit de oven, zachte (lichtwarme) peer omwikkeld met serranoham en een beetje honing.

Bruschetta is een lekker hapje bij de borrel of voorgerecht. Deze bruschetta met brie en peer is een smaakbommetje. Krokant broodje, zachte brie, hartige serranoham met peer en honing. Bruschetta brie met peer en serranoham

Bruschetta brie met peer en serranoham

+ 20 minuten
8 stuks

Ingrediënten

  • 8 stukjes stokbrood
  • 1 grote peer
  • 4 plakjes serranoham
  • 120 gram brie
  • honing
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk de stukjes stokbrood met olie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stukjes stokbrood 5 minuten in de oven, tot ze licht krokant zijn.
  • Snijd de peer in partjes, en snijd het klokhuis er uit. Verdeel een plakje serranoham in 2 lange repen. Wikkel de serranoham om de peer.
  • Beleg de stukjes stokbrood met een plakje brie en leg de peer hierop. Verwarm dit nog 5-8 minuten in de oven. Tot de brie zacht wordt en begint te smelten.
  • Serveer de bruschetta met brie en peer met een drupje honing.
Bruschetta brie met peer en serranoham
Borrelhapje
bruschetta
Bijgerecht
Pin dit recept
Afdrukken

 

Bruschetta brie met peer en serranoham


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk