Mangotiramisu

Ben je opzoek naar een zomers toetje? Iets lekkers voor na een etentje of barbecue? Dan tip ik je heel graag het recept van deze lekkere mangotiramisu. Het is lekker fris, een echt zomertoetje en geschikt voor iedereen. Zelfs voor kinderen en zwangere vrouwen.

Mangotiramisu

Zomerse mangotiramisu

Toetjes. Ik maak het thuis bijna niet. En dat is eigenlijk zonde, want het is zo lekker! En een lekker toetje hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn, dat bewijst het simpele recept voor deze mangotiramisu wel.

Deze zomerse tiramisu bestaat uit toegankelijke ingrediënten, zonder ingewikkeld of moeilijk gedoe. De basis is een mengsel van mascarpone en slagroom met poedersuiker. Daarbij gebruiken we natuurlijk lange vingers. Deze keer niet gedoopt in espresso of koffie, maar in appelsap. Dit maakt het toetje extra fris en past heel goed bij het fruitige van de mango.

De mango gebruiken we niet alleen bovenop als topping van de mangotiramisu, maar ook gepureerd nog een keer als laagje ertussen.

En de finishing touch? Dat is een beetje geraspte kokos. Dat maakt de zomerse mangotiramisu helemaal af.

Tip: houd je niet van mango? Dan tip ik je graag de aardbeientiramisu.

Mangotiramisu

Mangotiramisu

30 minuten
+ 1 uur
6 personen

Ingrediënten

 • 150 ml slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 50 gram poedersuiker
 • 1,5 mango
 • 1 el abrikozenjam
 • 150 ml appelsap
 • 175 gram lange vingers
 • 2 el kokosrasp
Extra benodigdheden:
 • staafmixer of keukenmachine

Bereiding

 • Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone los en roer dit samen met de poedersuiker door de slagroom.
 • Pureer een halve mango, roer de jam hier doorheen (of pureer even mee). Doe de appelsap in een schaal.
 • Doop de helft van de lange vingers met de onbesuikerde kant kort in de appelsap. Verdeel de lange vingers met de suikerkant naar beneden in de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Verdeel hierover een dun laagje van de gepureerde mango.
 • Doop de overige lange vingers kort in de appelsap en verdeel deze ook over de ovenschaal. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en strijk dit glad met de achterkant van een lepel. Verdeel hierover nog een dun laagje van de gepureerde mango.
 • Dek de schaal met de mangotiramisu af en laat dit minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
 • Snijd de overige mango in blokjes.
 • Verdeel de mangoblokjes over de tiramisu en bestrooi tot slot met de geraspte kokos.
Mangotiramisu
Nagerecht
Nagerecht
Pin dit recept
Afdrukken

Mangotiramisu

1 Comment

 1. Marretje 16 juli 2020 at 20:31

  Hoi Brenda, kan je dit een dagje van tevoren maken?

  Reply

Geef een reactie